Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Αν παραμείνουμε ψύχραιμοι θα κλείσει η αξιολόγηση - Έτσι έγινε και τον περασμένο Μάιο

Τσακαλώτος: Αν παραμείνουμε ψύχραιμοι θα κλείσει η αξιολόγηση - Έτσι έγινε και τον περασμένο Μάιο
Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε διακομματική στήριξη κατά των αιτημάτων των δανειστών για νέα μέτρα το 2019-2020
Να καθησυχάσει τους βουλευτές επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας από τη Βήμα της Βουλής.
Όπως είπε «δεν υπάρχει αίσθηση δράματος», ενώ υπενθύμισε ότι αντίστοιχο κλίμα υπήρχε τον περασμένο Μάιο πριν την πρώτη αξιολόγηση αλλά τελικά είχαμε αίσια έκβαση.
«Αν όλοι κρατήσουμε την ψυχραιμία μας πάλι το ίδιο θα γίνει» ξεκαθάρισε ο ίδιος.
Μάλιστα ανέφερε ότι από τα τρία κομμάτια του «παζλ» της διαπραγμάτευσης έχει ολοκληρωθεί ήδη το πρώτο που αφορά τη λήψη των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την απομείωση του χρέους, οδεύει προς λύση και το δεύτερο κομμάτι που αφορά την πολιτική συμφωνία και απομένει το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018.
«Η πολιτική συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση έχει σχεδόν τελειώσει» ανέφερε και απεκάλυψε ότι η διαφορά κυβέρνησης-δανειστών για το δημοσιονομικό κενό του 2017 και 2018 είναι μόλις 20 εκατ. ευρώ.
«Δεν είναι πρόβλημα.
Δεν θα χαλάσει το πράγμα για το δημοσιονομικό κενό του 2018 και το 2017» διαβεβαίωσε ο ίδιος.
Όσον αφορά στο εργασιακό, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξος λέγοντας ότι το ΔΝΤ «δεν έχει καλά επιχειρήματα και καλή προετοιμασία».
«Θέση μας είναι η επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων και η αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διακομματική στήριξη

Εν τω μεταξύ, ο κ. Τσακαλώτος απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κόμματα προκειμένου να στηρίξουν την κυβερνητική θέση απόρριψης του αιτήματος του ΔΝΤ για νέα μέτρα για το 2019-2020, ενώ ταυτόχρονα καταφέρθηκε κατά του Ταμείου καταλογίζοντάς του ότι αντίθετα με ό,τι ισχυρίζεται τελικά τάχθηκε «με την άλλη πλευρά».
«Ξέρετε την ελληνική θέση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε τέτοια μέτρα.
Θα ήθελα να είναι θέση και όλης της ελληνικής Βουλής» είπε στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Οικονομικών και εξήγησε ότι μια ομόφωνη θέση της ελληνικής Βουλής κατά των μέτρων θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης.
«Θα ήταν πολύ βοηθητικό και για μένα, και για την κυβέρνηση, και για όλη τη διαπραγματευτική ομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης