Τελευταία Νέα
Οικονομία

Russia Today: Γερμανικό τελεσίγραφο στην Ελλάδα - Μεταρρυθμίσεις ή έξοδος από το ευρώ

Russia Today: Γερμανικό τελεσίγραφο στην Ελλάδα - Μεταρρυθμίσεις ή έξοδος από το ευρώ
To Russia Today σχολιάζει το «μήνυμα» του Schaeuble προς την ελληνική κυβέρνηση λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup
Στο τελεσίγραφο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble προς την Ελλάδα, λίγες μόλις ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, αναφέρεται το Russia Today με δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο: «Γερμανικό τελεσίγραφο στην Ελλάδα - Κάντε μεταρρυθμίσεις ή εγκαταλείψτε το ευρώ».
«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble διεμήνυσε στην Ελλάδα να πραγματοποιήσει αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, αποκλείοντας την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Η προειδοποίηση μπορεί να κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για την ήπειρο που ταλανίζεται ήδη από πολλαπλές κρίσεις» επισημαίνει το Russia Today.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης προετοιμάζονται για την συνεδρίαση της Δευτέρας (5/12/2016) όπου θα συζητήσουν τη βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, ο Schaeuble έστειλε νέο τελεσίγραφο προς την Αθήνα: η χώρα, η οποία έχει ήδη ένα εντυπωσιακό χρέος 330 δισ. ευρώ, πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ή να φύγει από την ΕΕ.
«Η Αθήνα πρέπει να εφαρμόσει επιτέλους τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», είπε την Κυριακή (4/12/2016) ο Schaeuble στην Bild am Sonntag.
Όπως μεταδίδει το Russia Today, η Ελλάδα, προκειμένου να εξασφαλίσει νέα δάνεια από τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, θα πρέπει να προχωρήσει στην εργασιακή μεταρρύθμιση, επιτρέποντας στις εταιρείες να προχωρούν σε απολύσεις πιο εύκολα και με λιγότερα νομικά εμπόδια.
Παράλληλα, ο Schaeuble επεσήμανε ότι η Αθήνα δεν πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε βοήθεια από τους διεθνείς πιστωτές της αυτή τη στιγμή λέγοντας «αυτό δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα».
Η γερμανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να μην ζητήσει από το κοινοβούλιό της περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα, εκτός εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Από την πλευρά του, το ΔΝΤ λέει ότι τα νέα δάνεια δεν αποτελούν επιλογή, εκτός αν είναι βέβαιοι ότι ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης