Τελευταία Νέα
old

Κινέζοι, Ρώσοι και Ουκρανοί οι αγοραστές ακινήτων στην Ελλάδα για την "χρυσή βίζα"

tags :
Κινέζοι, Ρώσοι και Ουκρανοί οι αγοραστές ακινήτων στην Ελλάδα για την
Ένα ακίνητο την ημέρα υπολογίζεται ότι πωλείται την ημέρα
Κινέζοι, Ρώσοι, Ουκρανοί αλλά και Λιβανέζοι φαίνεται πως σώζουν την παρτίδα των ακινήτων της Αττικής, μιας αγοράς που έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα τα τελευταία χρόνια, λόγω κρίσης.  
Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς κάθε ημέρα ολοκληρώνεται μια αγορά ακινήτου από ξένους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν  στο πρόγραμμα.
Ως επί το πλείστον οι αγοραστές είναι Κινέζοι και οι περισσότερες αγορές γίνονται στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής. Μάλιστα, κάποιες φορές αγοράζεται και ένα δεύτερο ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας για να συμπληρωθεί το ποσό των 250.000 ευρώ που απαιτείται για την απόκτηση της άδειας διαμονής.
Την προτίμηση των ξένων συγκεντρώνουν περιοχές όπως ο Άλιμος, το Καλαμάκι, το Ελληνικό αλλά και το Παλαιό Φάληρο.
Να σημειωθεί ότι η χρυσή βίζα (Ν. 4146/2013) δίνει την δυνατότητα σε επενδυτές τρίτων χωρών, που επιθυμούν να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, να λάβουν και μόνιμη άδεια διαμονής που ανανεώνεται κάθε 5 έτη, εφόσον καταστούν ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων η αξία υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.
Πάντως τα στοιχεία για το πώς πάει το πρόγραμμα είναι αποκαρδιωτικά. Με βάση τα τελευταία νούμερα που έχει κοινοποιήσει το Enterprise Greece, από το 2013 έως τις αρχές Σεπτεμβρίου είχαν εκδοθεί μόλις 1.326 άδειες.
Οι πρώτες χώρες στο επίπεδο των αδειών διαμονής είναι η Κίνα με 547 άδειες διαμονής στην πρώτη θέση, ακολουθεί η Ρωσία με 331, η Ουκρανία με 62 και ο Λίβανος με 59.
Παράγοντες της κτηματαγοράς τονίζουν ότι προσφάτως ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων στην χώρα μας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης