Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σχέδιο για την καταπολέμηση του παραεμπορίου προανήγγειλε ο Παπαδημητρίου

Σχέδιο για την καταπολέμηση του παραεμπορίου προανήγγειλε ο Παπαδημητρίου
Tο στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση του παραεμπορίου θα εξειδικεύεται σε συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις 
Στην εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την καταπολέμηση του παραεμπορίου προχωρά η κυβέρνηση, όπως ενημέρωσε, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δήμος Παπαδημητρίου.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, ο υπουργός Οικονομίας εξήγησε ότι το στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση του παραεμπορίου θα εξειδικεύεται σε συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις και θα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για το σύνολο των εποπτικών και ελεγκτικών Αρχών.
Η εφαρμογή του σχεδίου θα γίνεται βάσει συγκεκριμένων ποσοτικών δεικτών και θα αξιοποιεί τα πληροφορικά συστήματα του Δημοσίου, ώστε να υπάρξει αυτοματοποίηση των ελέγχων και καλύτερη χρήση όλων των διαθέσιμων πληροφοριών.
Ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας έχουν γίνει αισθητά, είπε ο κ. Παπαδημητρίου και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά υλοποιούνται συντονισμένες επιχειρησιακές δράσεις εποπτείας της αγοράς σε επιλεγμένους κλάδους και ιδιαίτερα στον τομέα της διακίνησης αγροτικών και διατροφικών προϊόντων.
Σε αυτές τις δράσεις συμμετέχει μεγάλος αριθμός εποπτικών Αρχών.
Ενδεικτικά, αναφέρονται η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Οικονομική Αστυνομία και ο ΕΦΕΤ.
Ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία με τις δημοτικές Αρχές.
Η αύξηση των ελέγχων θα συνδυαστεί και με δράσεις ενημέρωσης των καταναλωτών.
Ήδη, σχεδιάζονται τέτοιες δράσεις για τα Χριστούγεννα και σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται η αναβάθμιση του Συντονιστικού Κέντρου για την Καταπολέμηση του Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης