Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δραγασάκης: Γεγονός η έξοδος από την κρίση – Η β' αξιολόγηση θα αντιστρέψει το κλίμα

Δραγασάκης: Γεγονός η έξοδος από την κρίση – Η β' αξιολόγηση θα αντιστρέψει το κλίμα
«Χρειάζεται ρήξη με το παρελθόν»
Άκρως αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας πως πλέον η χώρα βγαίνει από την ύφεση.
Μιλώντας στην τελετή βράβευσης των Growth Awards για την Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα, ο κ.Δραγασάκης εξέφρασε την ελπίδα για συζήτηση σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, επισημαίνοντας πως η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης θα αντιστρέψει πλήρως το κλίμα.
«Μετά από επτά χρόνια κρίσης και ύφεσης ξεκινάμε από χαμηλό σημείο, αλλά έχουν ξεκινήσει τα βήματα για αντιστροφή αυτής της πορείας.
Στα χρόνια της κρίσης έσκλεισαν 245.000 επιχειρήσεις και χάθηκαν 843.000 θέσεις εργασίας.
Ζούμε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας, ζούμε μία χρεοκοπία του κυρίαρχου προ της κρίσης μοντέλου.
Οι συνέπειες της κρίσης έχουν υπερβεί αυτές του ΚΡΑΧ του 1929.
Η μετάβαση στη δίκαιη καινοτόμο ανάπτυξη είναι εθνική ανάγκη, ιστορική επιταγή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός αξιωματούχος, συμπληρώνοντας:
Στη συνέχεια, παραδέχτηκε πως στην Ελλάδα το άνοιγμα επιχείρησης είναι «πορεία σε ναρκοπέδιο» και οι επενδύσεις «Γολγοθάς».
«Χρειάζεται ρήξη με το παρελθόν.
Η προσπάθεια έχει αρχίσει, ψηφίστηκε η απλούστευση της διαδικασίας σύστασης εταιρειών», ανέφερε σχετικά.
Συνεχίζοντας, διαμήνυσε πως η μετάβαση σ’ ένα νέο υπόδειγμα βιώσιμης, καινοτόμου και δίκαιης ανάπτυξης, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, είναι κοινωνικό χρέος, εθνική ανάγκη, ιστορική επιταγή:
«Αυτό απαιτεί μια νέα, κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.
Δεν είναι δυνατό στο όνομα της επιχειρηματικότητας να συγκαλύπτονται εκείνες οι μορφές επιχειρηματικότητας που θέλουν να πλουτίζουν παρασιτικά μέσα από τις σχέσεις τους με την εκάστοτε πολιτική εξουσία, όπως συνέβαινε στο παρελθόν».
Σε ό,τι αφορά την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, δήώσε:
«Χαίρομαι που ακούω επιχειρηματίες, ολοένα και περισσότερους τελευταία, να στηλιτεύουν οι ίδιοι τα φαινόμενα αυτά.
Ορισμένοι μάλιστα επιχειρηματίες και άνθρωποι των αγορών αναφέρονται τελευταία στην ανάγκη ενός επενδυτικού πατριωτισμού.
Αναφέρονται ουσιαστικά στην ανάγκη -θα πω εγώ- για μια νέα κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που επενδύει τα κέρδη της στην έρευνα, που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, νοιώθει υπεύθυνη όχι μόνο απέναντι στους μετόχους αλλά και στην κοινωνία και νοιάζεται για τους εργαζόμενους, για την ασφάλεια και την κατάρτισή τους.
Είναι εκείνη η επιχειρηματικότητα με την οποία μπορούμε να βγούμε από την κρίση».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης