Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δραγασάκης: Διαψεύδονται όσοι εμφανίστηκαν πρόθυμοι να υπάρξει 4ο Μνημόνιο

Δραγασάκης: Διαψεύδονται όσοι εμφανίστηκαν πρόθυμοι να υπάρξει 4ο Μνημόνιο
«Από το βήμα του Συνεδρίου ο κ. Moscovici & ο κ. Coeure τόνισαν ότι μόνος στόχος είναι η ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος»
Στο γεγονός ότι όσοι εμφανίστηκαν πρόθυμοι να υπάρξει και να υπηρετήσουν ένα τέταρτο μνημόνιο διαψεύδονται, αναφέρθηκε σήμερα (29/11) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 27ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι κανείς δε θεωρεί πως υπάρχει θέμα τέταρτου προγράμματος, καθώς από το βήμα του Συνεδρίου τόσο ο Pierre Moscovici όσο και ο Benoit Coeure τόνισαν ότι μόνος στόχος είναι η ολοκλήρωση του τρίτου, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε όσους στο εσωτερικό της χώρας αυτοβούλως προσφέρθηκαν, προκαταβολικά, να υπηρετήσουν νέα μνημόνια».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, τονίζοντας ότι η αναπτυξιακή προοπτική της θα επιταχυνθεί κατά το 2017, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα σημερινά (29/11) στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μετά την υλοποίηση των δεσμεύσεων, στόχος είναι «να επουλώνονται πληγές και κοινωνικά τραύματα και να μπαίνουν οι βάσεις για τη μετά-μνημονιακή Ελλάδα», ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για «την υπέρβαση της κρίσης και του χρεοκοπημένου μοντέλου του παρελθόντος που μας οδήγησε σε αυτή».
«Οι προϋποθέσεις, για να προχωρήσουμε προς την ολοκλήρωση του Προγράμματος υπάρχουν και η μόνη πηγή αβεβαιότητας παραμένει η αδιευκρίνιστη στάση του ΔΝΤ», ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης.
Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναρωτήθηκε εάν την Ευρώπη την ευνοεί η βιώσιμη επίλυση του ελληνικού ζητήματος χρέους, ερώτηση στην οποία ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απάντησε καταφατικά, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν είναι «συμπληρωματική» στην Ευρώπη, αλλά συστατικό στοιχείο της.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των φορολογικών ελαφρύνσεων, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με τη διεύρυνση του δημοσιονομικού χώρου που θα προκύψει από τη μείωση των πλεονασμάτων και όχι από τις περικοπές ή της στέρηση κοινωνικών δαπανών, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει ξανά στην ύφεση και «σε εκρηκτικές κοινωνικές καταστάσεις».
«Είμαστε αποφασισμένοι για ρήξη με το παλιό και έτοιμοι και ευρείες συμμαχίες για οριστική υπέρβαση της κρίσης», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης