Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Η Ελλάδα βλέπει φως στο τούνελ - Τα οφέλη της ανάπτυξης να δοθούν σε όσους επλήγησαν

Moscovici: Η Ελλάδα βλέπει φως στο τούνελ - Τα οφέλη της ανάπτυξης να δοθούν σε όσους επλήγησαν
«Η Ελλάδα πρέπει τώρα να ολοκληρώσει μια στρατηγική ανάπτυξης και επενδύσεων που καθορίζει ένα όραμα για τα επόμενα 2-3 χρόνια»
Την πλήρη στήριξή του στις προσπάθειες του ελληνικού λαού εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Pierre Moscovici.
Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής οικονομίας», ο κ.Moscovici τόνισε πως απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή του οικονομικού κλίματος είναι η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της ανταγωνιστικότητας, η αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα αλλά και η ενσωμάτωση ενός συστήματος κοινωνικής πρόνοιας που έχει ως στόχο, συνέπεια και αποτέλεσμα.
«Η Ελλάδα πρέπει τώρα να ολοκληρώσει μια στρατηγική ανάπτυξης και επενδύσεων που καθορίζει ένα όραμα για τα επόμενα 2-3 χρόνια.
Αλλά αυτό απαιτεί σταθερότητα και προβλεψιμότητα».
Στη συνέχεια, επισήμανε πως η χώρα μας και ο ελληνικός λαός έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο πλέον «υπάρχει φως στο τούνελ».
«Παρά αυτήν την δύσκολη περίοδο και την αβέβαιη μετάβαση, η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν αποδείξει την αντοχή τους», σχολίασε.
Ο Επίτροπος αποτίμησε επίσης θετικά την πτώση της ανεργίας από το 27% στο 24% αλλά και το θετικό ισοζύγιο προσλήψεων τους 10 πρώτους μήνες του 2016, τονίζοντας όμως πως πρέπει να γίνει ακόμα αρκετή δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι.
Συνεχίζοντας την ομιλία του, παρέθεσε τα βασικά τέσσερα στοιχεία για την εξασφάλιση της ευημερίας στη χώρα μας:

1. Το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας να επικεντρωθεί στη στήριξη των πολιτών που κινδυνεύουν να μην καρπωθούν τα οφέλη της ανάπτυξης.

2. Να βοηθήσουν όλοι με τον τρόπο τους στη διάσωση της Ελλάδας, καθώς η χώρα μας θα μπορούσε να γίνει το θετικό παράδειγμα δημοσιονομικών προσαρμογών.
«Έχοντας βιώσει τις καταστροφικές επιδράσεις της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης, η Ελλάδα είναι σε θέση να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις διεθνείς συζητήσεις για τα θέματα αυτά», ανέφερε ο Επίτροπος.

3. Η κυριότητα όλου του πολιτικού φάσματος να βοηθά στη διασφάλιση της σταθερής οικονομικής διακυβέρνησης και την αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

4. Η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.
«Δεν είχα ποτέ καμία αμφιβολία ότι το μέλλον στην Ελλάδα βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης».

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ανάγκη για μείωση της φτώχειας μέσω της στήριξης του εισοδήματος των νοικοκυριών που το χρειάζονται πραγματικά, την κοινωνική ένταξη των πολιτών μέσω της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και την επανένταξη στην αγορά εργασίας, μέσω της παροχής στοχευμένων προγραμμάτων απασχόλησης και των ευκαιριών κατάρτισης, αλλά και τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης.
«Η νομοθεσία πρέπει να διευκολύνει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ασφάλιση των εργαζομένων», σχολίασε επί του θέματος.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του εξέφρασε την ανάγκη για δίκαιη κατανομή των βαρών που προκύπτουν από τις μεταρρυθμίσεις, άλλα και τη δίκαιη κατανομή των οφελών που θα προκύψουν από την ανάπτυξη στους πολίτες που επιβαρύνθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παραμείνει προσηλωμένη στην παροχή βοήθειας Ελλάδα για την επίτευξη των στόχων», κατέληξε ο Γάλλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης