old

Υπ. Εργασίας: H εγκύκλιος του ΥΠΟΙΚ για τις συντάξεις του Δημοσίου δεν προβλέπει κάποια μεταβολή

tags :
Υπ. Εργασίας: H εγκύκλιος του ΥΠΟΙΚ για τις συντάξεις του Δημοσίου δεν προβλέπει κάποια μεταβολή
Όλες οι διατάξεις που αναφέρονται στην εγκύκλιο έχουν ψηφιστεί από τον Μάιο, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας
Για συντονισμένη επιχείρηση με στόχο της δημιουργία κλίματος πανικού και ανησυχίας στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή δημοσιεύματα για χθεσινή (14/11/2016) εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις συντάξεις του Δημοσίου.
Όπως επισημαίνεται, σημερινά (15/11/2016) δημοσιεύματα παρουσιάζουν ως αρνητική είδηση την έκδοση της εγκυκλίου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τις οδηγίες εφαρμογής για τις συνταξιοδοτικές διατάξεις του N. 4387/16 που αφορούν τις συντάξεις του δημοσίου ενώ, ταυτόχρονα, εμφανίζουν εικόνα δήθεν καταστροφής γράφοντας περί «εγκυκλίου-βόμβας» και μειώσεων των συντάξεων έως και 26%!
«Αντιθέτως, η εγκύκλιος συμβάλει στην επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που είχαν προκύψει όπως για παράδειγμα στην απόδοση προσωρινής σύνταξης ενώ εξειδικεύει τις ευνοϊκές μέριμνες που αφορούν τους ένστολους» τονίζει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας.
«Όλες οι διατάξεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, και περιέχονται στην εγκύκλιο, έχουν ψηφιστεί και δημοσιευθεί από τις 12 Μαΐου και είναι οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν και για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας, γνωστές σε όλους τους ενδιαφερόμενους από τον Μάιο!
Η εγκύκλιος παρέχει απλώς ερμηνευτικές οδηγίες εφαρμογής, οπότε καμία μεταβολή δεν υπάρχει στα όσα ήδη γνωρίζουν οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι του δημοσίου» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης