Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Ο Obama έφτασε στην Αθήνα εν μέσω ελπίδων ότι θα υποστηρίξει την ελάφρυνση του χρέους

Reuters: Ο Obama έφτασε στην Αθήνα εν μέσω ελπίδων ότι θα υποστηρίξει την ελάφρυνση του χρέους
Το Reuters επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση τρέφει ελπίδες για παρέμβαση του Obama στο θέμα του ελληνικού χρέους
Η Αθήνα ελπίζει ότι ο Obama θα χρησιμοποιήσει την επιρροή του προκειμένου οι πιστωτές της Ελλάδας να πειστούν για να δοθεί μια λύση για το ελληνικό χρέος, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο των επαφών του με τους Αλέξη Τσίπρα και Προκόπη Παυλόπουλο, ο Obama αναμένεται να συζητήσει τόσο το θέμα του ελληνικού χρέους όσο και την προσφυγική κρίση, ενώ την Τετάρτη (16/11/2016) αναμένεται να παραχωρήσει ομιλία.
«Θεωρούμε ότι αυτή η επίσκεψη θα συμβάλει στην προσπάθεια για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας» δήλωσε στο Reuters ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θέλει να λύσει αυτό το τεράστιο ζήτημα πριν από την αποχώρησή του (δηλ. πριν την ανάληψη καθηκόντων από τον Donald Trump)».
Επίσης, το Reuters αναφέρεται και στο τρίτο πακέτο διάσωσης 86 δισ. ευρώ που συμφώνησε η Ελλάδα στα μέσα του 2015.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα λέει ότι χρειάζεται μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να βγει από τη χειρότερη οικονομική ύφεση των τελευταίων γενιών.
Την ίδια στιγμή, όμως, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, καθώς χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα από τη στιγμή που έκλεισε ο βαλκανικός διάδρομος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης