Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επιστολή του ΣΠΜΕ προς το ΤΑΙΠΕΔ για τις ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές σε κτήρια ζωτικής σημασίας

tags :
Επιστολή του ΣΠΜΕ προς το ΤΑΙΠΕΔ για τις ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές σε κτήρια ζωτικής σημασίας
«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για τις από 07.11.2016 προσκλήσεις υποβολής προσφορών - περιορισμένου χρόνου και δημοσιότητας»
Επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Αντώνη Λεούση απέστειλε ο Πρόεδρος του ΣΠΜΕ Βασίλης Μπαρδάκης, σχετικά με ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές σε συμβάσεις μελετών Στατικής Επάρκειας που αφορούν κτήρια ζωτικής σημασίας για την Πολιτική Προστασία.
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΠΜΕ στην επιστολή του: «με έκπληξη ενημερωθήκαμε για τις από 07.11.2016 προσκλήσεις υποβολής προσφορών - περιορισμένου χρόνου και δημοσιότητας.
Στις προσκλήσεις περιλαμβάνονται πολλά κτήρια της Κατηγορίας Ι της Υ.Α. 7581/14 (Ν4178/2013) καθώς και άλλα της Κατηγορίας ΙΙ.
Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται κτήρια των οποίων η λειτουργία είναι ζωτικής σημασίας για την Πολιτική Προστασία τόσο κατά τη διάρκεια του σεισμού, όσο και μετά από αυτόν.
Στη δεύτερη κατηγορία υπάγονται δομήματα για τα οποία η τυχόν κατάρρευση τους έχει μεγάλες συνέπειες.
Με βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε από αντίστοιχες εκτιμήσεις έργων (του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα) το ποσό των 95.000 € που έχει καθοριστεί ως μέγιστη δαπάνη ανά πρόσκληση, για κτήρια με σύνολο επιφανειών χιλιάδων m2 (131.923,39 και 109.107,65), θα προκαλέσει αδικαιολόγητα χαμηλές προσφορές (Κ.Ο. 2014/24 και 2014/25) αφού δεν επαρκεί ούτε καν για τις διερευνητικές εργασίες (οι οποίες αποτελούν ανελαστικά έξοδα).»
Με την Επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΠΜΕ ζητά να εξετάσει το Ταμείο (Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) τις ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές που προκαλεί, οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για τις Συμβάσεις - και ενδεχομένως - και για την Ασφάλεια των Πολιτών που χρησιμοποιούν τα εν λόγω κτήρια (κτήρια Δημοσίων Επιτελικών Υπηρεσιών κ.α.)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης