Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση έως και τις 28 Νοεμβρίου 2016 θέλει το ΥΠΟΙΚ

Συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση έως και τις 28 Νοεμβρίου 2016 θέλει το ΥΠΟΙΚ
Σημειώνεται πως στις 28/11 συνεδριάζει το EuroWorking Group
Συμφωνία με τους Θεσμούς για τη β' αξιολόγηση έως και τις 28 Νοεμβρίου 2016 επιθυμούν στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα κυβερνητική πηγή στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Σημειώνεται πως στις 28/11 συνεδριάζει το EuroWorking Group.
Όπως τονίζει η ίδια πηγή, η επίτευξη του παραπάνω στόχου «θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας εμπεριστατωμένης συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία θα συμβάλει στη δημιουργία ενός καθαρού διαδρόμου εξόδου» από την κρίση για την Ελλάδα.
«Αυτός ο διάδρομος θα περιλαμβάνει τα βασικά βήματα για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο στα μέσα του 2018, δηλαδή τη συμφωνία για το χρέος, τη συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις αγορές», συμπληρώνει ο αξιωματούχος.
Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες στους κόλπους του Eurogroup, η ίδια πηγή εμφανίζεται καθησυχαστική, επισημαίνοντας πως στην τελευταία συνεδρίαση το κλίμα ήταν πολύ καλό και ότι όλες οι πλευρές συμμερίστηκαν τα προαναφερθέντα βήματα.
Τέλος, σχετικά με το χρέος, στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που θα παρουσιαστούν στο επόμενο Eurogroup, θα είναι «πιο φιλόδοξα» από αυτά που αναμένονταν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης