Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε χαμηλό 5 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος στην Ελλάδα τον Οκτώβριο 2016 – Στις 48,6 μονάδες ο PMI

Σε χαμηλό 5 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος στην Ελλάδα τον Οκτώβριο 2016 – Στις 48,6 μονάδες ο PMI
Η παραγωγή στον κλάδο μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Επιδεινώθηκε περαιτέρω η συρρίκνωση του μεταποιητικού κλάδου στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με το σχετικό δείκτη της Markit, καθώς η μείωση στους τομείς της παραγωγής και των νέων παραγγελιών συνεχίστηκε για έναν ακόμα μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI βρέθηκε στις 48,6 μονάδες, έναντι 49,2 μονάδων τον Σεπτέμβριο του 2016, καταγράφοντας χαμηλό πέντε μηνών, με την ύφεση στη χώρα να εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την οικονομία.
Η παραγωγή στα ελληνικά αγαθά μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ωστόσο, παρά τον ταχύτερο ρυθμό συρρίκνωσης, η ύφεση παρέμεινε μέτρια επίπεδα, με ορισμένους αναλυτές να εκτιμούν ότι η εν λόγω μείωση οφείλεται κυρίως στην ασθενέστερη ζήτηση.
Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν περαιτέρω τον περασμένη μήνα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο ρυθμός μείωσης των εξαγωγών ήταν ο ταχύτερος από τον Ιούνιο του 2016.
Σύμφωνα με στοιχεία, οι υψηλότερες τιμές που σημειώθηκαν στα προϊόντα χάλυβα και τα γαλακτοκομικά ήταν ορισμένοι από τους παράγοντες που οδήγησαν στη συνολική αύξηση του κόστους των εισροών, ενώ παράλληλα οι κατασκευαστές μείωσαν την αγοραστική τους δραστηριότητα για έκτο συνεχόμενο μήνα.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης