Οικονομία

H επέκταση του Turkish Stream προς Δυσμάς κεντρικό ζήτημα της επίσκεψης Lavrov στην Ελλάδα

H επέκταση του Turkish Stream προς Δυσμάς κεντρικό ζήτημα της επίσκεψης Lavrov στην Ελλάδα
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Τέταρτου Ελληνορώσικου Φόρουμ που διοργανώνεται στο Ζάππειο
Με πλούσια επιχειρηματική ατζέντα η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ στην χώρα μας την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016.
Mείζονος σημασίας για τις ενεργειακές προοπτικές της ελληνικής πλευράς καθώς και για τις γενικότερες ισορροπίες της χώρας σε γεωπολιτικό επίπεδο είναι η έλευση Λαβρόφ την Τρίτη 1 Νοεμβρίου του 2016 στην Αθήνα.
Πληροφορίες του World Energy News αναφέρουν οτι μεταξύ των βασικών θεμάτων περιλαμβάνεται η προώθηση από την ρώσικη πλευρά της επέκτασης του Turkish Stream στην Ελλάδα με στόχο να βρεί δίοδο ο αγωγός προς την Ευρώπη και κυρίως τον κεντρικό τομέα της ηπείρου.
Σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει συνάτηση μεταξύ άλλων με τον Πάνο Σκουρλέτη.
Ομως οι ισορροπίες αναμένονται ιδιαίτερα λεπτές καθώς ακολουθεί η επίσκεψη Ομπαμα στις 15 του μήνα με Νούλαντ και Αμος Χοκστάιν που αποτελούν και το βαρύ πτροβολικό των ΗΠΑ σε ενεργειακά και γεωπολιτικά θέματα.
Υπενθυμίζεται η παρουσία του κ.Χοκστάιν στα εγκαίνια του TAP τον περασμένο Μάιο.
Ο κ.Λαβρόφ θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Τέταρτου Ελληνορώσικου Φόρουμ που διοργανώνεται στο Ζάππειο την 2α και 3η Νοεμβρίου του 2016 ,παρουσία του Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά,ενώ θα συννατηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Θα συνοδεύεται δε από τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας Ανατόλι Γιανκόφσκι και τον υπουργό Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ.

Ερχονται κορυφαίοι ρώσικοι όμιλοι

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν κορυφαίες ρώσικες εταιρίες μεταξύ των οποιων ο τραπεζικός όμιλος VTB Bank Group,το κονσόρτιουμ Energycenter που θα εξετάσει συνεργασίες με ελληνικές εταιρίες στον τομέα του ηλεκτρισμού.
Στο επίκεντρο των επαφών θα είναι η ΔΕΗ,καθώς το ρώσικο ενδιαφέρον είχε εκδηλωθεί και για την Μελίτη 2.
Ειδικού βάρους η παρουσία της GT Technoserv όμιλο με ιδιαίτερα υψηλή τεχνολογία στην Ρωσία και πελάτες στον χώρο της ενέργειας όπως οι Gazprom,Rosneft,Novatek,TNK-BP.
Επαφές θα υπάρξουν μεταξύ Σπίρτζη και Σοκόλοφ για ρώσικη συμμετοχή είτε ανάληψη διχείρισης των Ρώσων σε δίκτυα μεταφορών που αφορούν την χώρα μας,όπως αυτό του Πειραιά με το Βελιγράδι.
Οι επαφές Λαβρόφ θα καλύψουν το Κυπρικό,τα ζητήματα που έχουν ανακύψει μετά τις τελαυταίες δηλώσεις Ερντογάν αλλά και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις κυρώσεις της Ευρωπαικής Ενωσης κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης