Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ayrault (Γάλλος ΥΠΕΞ): Τα κριτήρια Schaeuble δεν μπορούν να καθυστερήσουν τη λύση για το ελληνικό χρέος

Ayrault (Γάλλος ΥΠΕΞ): Τα κριτήρια Schaeuble δεν μπορούν να καθυστερήσουν τη λύση για το ελληνικό χρέος
Ο Ayrault συμπλήρωσε πως η Ελλάδα πραγματικά τηρεί τα συμφωνηθέντα, και συνεπώς η Ευρώπη πρέπει να τη βοηθήσει να τα καταφέρει
Τα πολιτικά κριτήρια που θέτει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble δεν μπορούν να καθυστερήσουν τη λύση για το ελληνικό χρέος, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean Mark Ayrault, μετά τις συναντήσεις με την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία στην Αθήνα.
Όπως τόνισε, όσο ταχύτερο βρεθεί λύση στο θέμα του χρέους τόσο το καλύτερο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Ο γάλλος υπουργός μάλιστα συνέδεσε άμεσα την ανάγκη ταχείας επίλυσης του χρέους με την ΕΚΤ, καθώς η ρύθμιση του ζητήματος είναι προϋπόθεση για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση και την επιστροφή της χώρας μας στις αγορές.
Ο Ayrault συμπλήρωσε πως η Ελλάδα πραγματικά τηρεί τα συμφωνηθέντα, και συνεπώς η Ευρώπη πρέπει να τη βοηθήσει να τα καταφέρει, ειδικά με δεδομένες τις προσπάθειες του ελληνικού λαού τα χρόνια της κρίσης.
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης