Τελευταία Νέα
Οικονομία

CNBC για το ελληνικό χρέος: Οι διαπραγματεύσεις και ο ρόλος του ΔΝΤ - Τα μέτρα που εξετάζονται

CNBC για το ελληνικό χρέος: Οι διαπραγματεύσεις και ο ρόλος του ΔΝΤ - Τα μέτρα που εξετάζονται
Με αφορμή τη συνέντευξη του Νίκου Παππά, το CNBC αναφέρεται και στο ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα 
Στον ρόλο του ΔΝΤ όσον αφορά στο πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται σε άρθρο του CNBC, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.
Το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο γιατί καθορίζει το αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετέχει στο πρόγραμμα διάσωσης ή όχι.
«Το Ταμείο υπό την ηγεσία της Christine Lagarde δήλωσε ότι δεν θα χρηματοδοτήσει τρίτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα εάν πρώτα δεν γίνει σημαντική ελάφρυνση του χρέους - κάτι που το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ σχεδιάζει να αποφασίσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται στο δημοσίευμα, το ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει τους όρους του για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα και η απόφασή του εξαρτάται από το τι θα προτείνουν οι Ευρωπαίοι πιστωτές.
Οι ευρωπαίοι πιστωτές μελετούν μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά δεν το έχουν παρουσιάσει ακόμα στο ΔΝΤ.
«Υπάρχει ακόμα πολλή εσωτερική διαφωνία» δήλωσε στο CNBC ανώνυμος αξιωματούχος, σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή στάση.
Οι ευρωπαίοι πιστωτές ξεκινούν τη δεύτερη αξιολόγηση, που θα δώσει περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με το CNBC, το ΔΝΤ πρόκειται να δημοσιεύσει νέα στοιχεία σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους στην Ελλάδα σε περίπου ένα μήνα, όταν ολοκληρωθεί η έκθεση του για την Ελλάδα.

Τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Μαΐου, οι πιστωτές συμφώνησαν να βρουν βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
Προς το παρόν ασχολούνται για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα.
Σύμφωνα με έναν άλλο αξιωματούχο, που επικαλείται το CNBC, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα περιλαμβάνουν την παράταση των προθεσμιών λήξης των ελληνικών πληρωμών από τα 28 έτη στα 32,5 χρόνια.
«Είναι πιθανό να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του έτους», είπε ο αξιωματούχος σε σχέση με το βραχυπρόθεσμο πακέτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης