Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Αύξηση για το ελληνικό ΑΕΠ το β΄6μηνο 2016 - Ανάπτυξη έως και 3% το 2017

Σταθάκης: Αύξηση για το ελληνικό ΑΕΠ το β΄6μηνο 2016 - Ανάπτυξη έως και 3% το 2017
Ο υπουργός εκτίμησε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Αισιόδοξος εμφανίστηκε για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην 1η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομίας προβλέπει ανάπτυξη από 2,5% έως και 3% για το επόμενο έτος, τονίζοντας πως «το β’ τρίμηνο 2016 είναι το πρώτο, στη διάρκεια του οποίου έχουμε θετικό πρόσημο σε σχέση με αμέσως προηγούμενο».
«Υπάρχει βεβαιότητα ότι η ίδια πορεία θα συνεχιστεί και στο γ’ τρίμηνο, με ισχυρές ενδείξεις και για το δ’ 3μηνο.
Η εικόνα τριών διαδοχικών τριμήνων με θετικό πρόσημο θεωρείται τάση που διαμορφώνει πλέον μονιμότερη προοπτική για την οικονομία», συμπλήρωσε.
Επίσης, ο κ. Σταθάκης εκτίμησε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ για τα «κόκκινα δάνεια» τόνισε πως «οι τράπεζες έχουν πλέον στα χέρια τους όλα τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα».
«Οι στόχοι που έχουν τεθεί και είναι διατυπωμένοι μέχρι το 2019 αφορούν την απομείωση των προβληματικών δανείων κατά 40% έως το τέλος αυτής της περιόδου.
Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων, σημείωσε ότι εντός του Οκτωβρίου 2016 θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση επιχείρησης σε μία μέρα και ότι αυτή τη λειτουργία θα την πάρουν τα επιμελητήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης