Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εμπλοκή στο Eurogroup(;) - Σε «υπο-υποδόσεις» σπάνε τα 2,8 δισ. ευρώ - Διαφωνεί με την εκταμίευση ο Schaeuble

Εμπλοκή στο Eurogroup(;) - Σε «υπο-υποδόσεις» σπάνε τα 2,8 δισ. ευρώ - Διαφωνεί με την εκταμίευση ο Schaeuble
Η εμπλοκή φαίνεται πως αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και όχι στα 15 προαπαιτούμενα
Σε «υπο-υποδόσεις» φέρεται, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ότι σπάει η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ανταποκρίτρια της εφημερίδας Irish Times, αλλά και Έλληνες δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο Λουξεμβούργο, το πιθανότερο σενάριο είναι να δοθεί σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, έγκριση για εκταμίευση 1,1 δισ. ευρώ, ήτοι ενός μόνο μέρους του συνολικού ποσού που απομένει από την πρώτη αξιολόγηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Wolfgang Schaeuble, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, εμφανίζεται να διαφωνεί ακόμα και με την εκταμίευση αυτού του ποσού.
Μάλιστα, αρχικά είχε φανεί πως, παρά τις θετικές δηλώσεις υπουργών και Ευρωπαίων αξιωματούχων, δε θα υπήρχε απόφαση σήμερα, ωστόσο οι συζητήσεις συνεχίζονται και το πιθανότερο είναι ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» για μερική εκταμίευση.
Η εμπλοκή φαίνεται πως αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και όχι στα 15 προαπαιτούμενα, τα οποία οι θεσμοί αναμένεται να επιβεβαιώσουν ότι εκπληρώθηκαν.
Το Eurogroup εμφανίζεται να έχει ζητήσει ορισμένα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από την ελληνική κυβέρνηση, τα οποία, εντούτοις, δεν έχουν παρουσιαστεί από την ελληνική πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης