Τελευταία Νέα
Οικονομία

Suddeutsche Zeitung: Ο Schaeuble να πει την αλήθεια - Η Αθήνα θα χρειαστεί δισ. ευρώ αν το ΔΝΤ πει «όχι»

Suddeutsche Zeitung: Ο Schaeuble  να πει την αλήθεια - Η Αθήνα θα χρειαστεί δισ. ευρώ αν το ΔΝΤ πει «όχι»
Προξενεί εντύπωση με ποια εμμονή ο Schaeuble, υποστηρίζει ότι το ΔΝΤ έχει δεσμευθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, αναφέρει η SZ
O Schaeuble πρέπει να πει την αλήθεια, η οποία είναι ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί δισεκατομμύρια ευρώ για να παραμείνει στο ευρώ, εάν το ΔΝΤ αρνηθεί τη συμμετοχή του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
Με αφορμή τη συνέντευξη του αντιπροέδρου του ΔΝΤ, David Lipton, ο οποίος διέψευσε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει πως «προξενεί εντύπωση με ποια εμμονή ο Schaeuble, υποστηρίζει ότι το ΔΝΤ έχει δεσμευθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.
Εντύπωση προκαλεί επίσης με ποιο τρόπο ο υπουργός Οικονομικών αγνοεί συνειδητά τις διαψεύσεις των αξιωματούχων του Ταμείου, επικαλούμενος τη συνεδρίαση του Eurogroup του Μαΐου, στην οποία εκφράστηκε η προσδοκία για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
« Ήρθε η ώρα για να πει την αλήθεια.
Εδώ και τρία χρόνια το ΔΝΤ δεν χορηγεί πιστώσεις στην Ελλάδα, η οποία έχει σχεδόν αποπληρώσει τα δάνεια που έχει λάβει από το Ταμείο. Οι Ευρωπαίοι αποτρέπουν εδώ και καιρό με δικά τους χρήματα σχέδιο για μια χρεοκοπία της Ελλάδας.
Δεν χρειάζονται πια το ΔΝΤ, επειδή τόσο ο ESM όσο και οι Ευρωπαίοι ειδικοί διαθέτουν πλέον την απαιτούμενη εμπειρία.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επιθυμεί τη συμμετοχή του Ταμείου για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.
Τη χρειάζεται για να νομιμοποιήσει έναντι του γερμανικού πληθυσμού και της βουλής τις πιστώσεις που χορηγεί και η Γερμανία στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που το Ταμείο πει 'όχι' σε μια συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα τότε θα γίνει εμφανές στον προεκλογικό αγώνα αυτό που ήδη γνωρίζει ο Schaeuble, αλλά δεν λέει στους ψηφοφόρους:
ότι η Αθήνα θα χρειαστεί, για μεγάλο διάστημα, εμβάσματα δισεκατομμυρίων προκειμένου να παραμείνει στην ευρωζώνη», καταλήγει η SZ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης