Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Η ανάκαμψη έρχεται - Μέχρι τότε, φόροι και μειώσεις δαπανών για να πετύχουμε τα πλεονάσματα

Σταθάκης: Η ανάκαμψη έρχεται - Μέχρι τότε, φόροι και μειώσεις δαπανών για να πετύχουμε τα πλεονάσματα
Τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ΔΝΤ σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Παρά τη δυσμενή εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας επιμένει να επαναλαμβάνει ότι η ανάκαμψη είναι στο «δρόμο».
Ωστόσο αναγνωρίζει , όπως υποστηρίζει, την απογοήτευση των κοινωνικών στρωμάτων εκτιμώντας όμως ότι «συνεχίζουν να πιστεύουν στην προσπάθεια που κάνουμε και να στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις που προωθούμε».
Όπως υπογράμμισε «στο βαθμό που πρέπει να υπάρχουν κάποια πλεονάσματα, το βάρος θα συνεχίσει να υφίσταται, είτε με τη μορφή φόρων, είτε μέσω της μείωσης των δημοσίων δαπανών.
Προφανώς, αν υπάρχουν περιπτώσεις σπατάλης πρέπει να αντιμετωπιστούν - σε αυτό δεν υπάρχει διαφωνία.
Εκεί που διαφωνούμε ριζικά είναι στην περαιτέρω μείωση των δημοσίων δαπανών, πρωτίστως για τη δημόσια Υγεία και Παιδεία.
Η Νέα Δημοκρατία, συχνά λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων, προτείνει νέα κύματα περικοπών και απολύσεων.
Εμείς έχουμε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ζημιάς που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στο κοινωνικό κράτος».
«Πλέον, η οικονομία εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης και αυτό θα αρχίσει να γίνεται όλο και περισσότερο αισθητό στην καθημερινότητα», δήλωσε ακόμη, ενώ σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση σημείωσε «όλοι επιθυμούμε να κλείσει γρήγορα».
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, επεσήμανε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ΔΝΤ σχετικά με τη βιωσιμότητα και τόνισε ότι «στη βάση αυτή θα συζητηθεί το μέγεθος και το περιεχόμενο των μεσοπρόθεσμων παρεμβάσεων που απαιτούνται και θα πρέπει να συμφωνηθούν άμεσα, μέχρι τα Χριστούγεννα».
Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι αυτές έχουν αποτύχει σε διαδοχικές φάσεις να συλλάβουν έστω τη στιγμιαία φωτογράφηση των τάσεων της ελληνικής κοινωνίας.
Στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές το συντομότερο δυνατό, σχολίασε ότι «είναι μια στρατηγική που απαντά σε εσωτερικά προβλήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και πρόσθεσε ότι «με τη διαρκή δαιμονοποίηση του κυβερνητικού έργου και την καταστροφολογία, η ΝΔ φαντάζει ως να θεωρεί ότι μπορεί να καλυφθεί το κενό πολιτικής που τη διακατέχει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης