Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μπενίσης (ΕΥΔΑΠ): Κανείς δεν θα στερηθεί το αγαθό του νερού επειδή είναι σε οικονομική αδυναμία

tags :
Μπενίσης (ΕΥΔΑΠ): Κανείς δεν θα στερηθεί το αγαθό του νερού επειδή είναι σε οικονομική αδυναμία
Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί οφειλές της τάξης των 30 εκατ. ευρώ σε σύνολο 120 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ,  Γ. Μπενίσης
«Πάγια θέση μας είναι ότι ουδείς συμπολίτης μας θα πρέπει να στερηθεί το αγαθό του νερού επειδή είναι σε οικονομική αδυναμία», τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ,  Γ. Μπενίσης, προσθέτοντας «σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, παρέχουμε δωρεάν την απαραίτητη ποσότητα νερού για την κάλυψη των αναγκών τους».
Μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε,  έχουν ρυθμιστεί οφειλές της τάξης των 30 εκατ. ευρώ σε σύνολο 120 εκατ. ευρώ.
Σχετικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης, απάντησε ότι  η ΕΥΔΑΠ δεν ιδιωτικοποιείται, προσθέτοντας ότι κύριος μέτοχος του Υπερταμείου είναι το υπουργείο Οικονομικών το οποίο, ουσιαστικά, εκπροσωπεί το Δημόσιο.
Περαιτέρω, ο κ. Μπενίσης αναφέρει ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ για τη διετία 2016-2018 αφορά επενδύσεις ύψους 75 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρονιά και συνολικής αξίας 400 εκατ. ευρώ για τη διετία 2017-2018.
Όπως σημείωσε, «τα έργα που θα υλοποιήσει η ΕΥΔΑΠ σχετίζονται με το δίκτυο αποχέτευσης, ύδρευσης και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.
Επίσης, έχουμε δρομολογήσει τα έργα για την υλοποίηση του δικτύου βιολογικού καθαρισμού που θα καλύπτει το σύνολο της Αττικής, τα οποία θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά, λόγω διάφορων παραγόντων, όπως το πολιτικό κόστος, είχαν καθυστερήσει σημαντικά.
Τολμήσαμε, όμως, και πλέον έχουμε ολοκληρώσει τον σχεδιασμό για ένα δίκτυο βιολογικών καθαρισμών που καλύπτει το σύνολο της Αττικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης