Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος στο Bloomberg: Το σενάριο Schaeuble για μη ελάφρυνση του χρέους και το ΔΝΤ εντός δεν είναι εφικτό

Τσακαλώτος στο Bloomberg: Το σενάριο Schaeuble για μη ελάφρυνση του χρέους και το ΔΝΤ εντός δεν είναι εφικτό
Το ΔΝΤ θα αποφασίσει έως το τέλος του έτους το αν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ή όχι
Για το ασυμβίβαστο στις γερμανικές θέσεις για το ελληνικό ζήτημα μίλησε στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος.
Όπως υποστήριξε «η εναντίωση της Γερμανίας στην ελάφρυνση χρέους έρχεται σε αντίθεση με την απαίτησή της το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης».
Τη θέση του αυτή μετέφερε, όπως διευκρίνισε και στον γερμανό υπουργό νωρίτερα χθες (7/10) στη διάρκεια της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.
Στη Σύνοδο, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Cristin Lagarde εξέφρασε εκ νέου τις χρέους της, αν και ο W. Schaeuble δήλωσε την Πέμπτη (6/10) ότι η χώρα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να πληρώσει τόκους για περισσότερο από μία δεκαετία.
Το ΔΝΤ θα αποφασίσει έως το τέλος του έτους το αν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ή όχι, κάτι που αποτέλεσε βασική προϋπόθεση προκειμένου να εγκριθεί το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από τη γερμανικού βουλή.
Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι επιθυμία και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, αναφέρει το Bloomberg.
Ο Schaeuble πιστεύει ότι «το πρόγραμμα διάσωσης θα δουλέψει, το ΔΝΤ θα συμφωνήσει και δεν θα υπάρχει μεγάλη ελάφρυνση χρέους» είπε ο Τσακαλώτος.
«Πρέπει να κάνει μία παραχώρηση και πιστεύω ότι βαθιά μέσα του το καταλαβαίνει αυτό.
Είναι ένας έξυπνος πολιτικός.
Βρίσκεται στα πράγματα για πολύ καιρό.
Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να τα έχει και τα τρία» είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.
Επίσης παρομοίασε την Ελλάδα με μία γαζέλα που προσπαθεί να μην ποδοπατηθεί από δύο ελέφαντες που μαλώνουν, στην προκειμένη περίπτωση τη Γερμανία και το ΔΝΤ, αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να ανακάμψει χωρίς μείωση του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης