Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling (ESM): Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ

Regling (ESM): Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ
Η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να ξεκινήσει και πριν από τις αρχές Οκτωβρίου
Φρένο στις προσδοκίες που καλλιεργούνται στο εσωτερικό της χώρας, για μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ μετά από το 2018, βάζει ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling.
Σε συνέντευξή του στα Νέα, υπογραμμίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η συμφωνία που έχει γίνει είναι συμφωνία και δεν αλλάζει».
«Δεν βλέπω καμία διάθεση να εγκαταλείψουμε τη συμφωνία για το ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος» είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι ότι «το σύνολο του Eurogroup ταυτίζεται με αυτή του την τοποθέτηση».
Ο επικεφαλής του ESM, ο οποίος παρακολουθηθεί στενά τις ελληνικές εξελίξεις, χαρακτηρίζει ενοχλητικές τις αμφισβητήσεις ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης για κάποιες αποκρατικοποιήσεις, αν και αποσαφηνίζει ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δεν έχουν προβεί σε αντίστοιχα σχόλια.
Επίσης εκφράζει την απόλυτη συμφωνία του με την Κομισιόν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.
Προσθέτει ότι η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να ξεκινήσει και πριν από τις αρχές Οκτωβρίου, καθώς αφορά σημαντικά θέματα, όπως τα εργασιακά, την ενέργεια, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη δημόσια διοίκηση, για αυτό θα χρειαστεί κάποιο χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης