Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lagarde: Κατεστημένα συμφέροντα, προβλήματα υλοποίησης και πολιτικές κρίσεις επηρέασαν το πρόγραμμα στην Ελλάδα

Lagarde: Κατεστημένα συμφέροντα, προβλήματα υλοποίησης και πολιτικές κρίσεις επηρέασαν το πρόγραμμα στην Ελλάδα
Οι αρχικές εκτιμήσεις για την υλοποίηση του προγράμματος και την ανάπτυξη αποδείχτηκαν εξαιρετικά αισιόδοξες παραδέχεται η Chr. Lagarde
Κατεστημένα συμφέροντα, προβλήματα υλοποίησης και πολιτικές κρίσεις επηρέασαν την αποτελεσματικότητα του πρώτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, τόνισε σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, η Christine Lagarde.
Αναλυτικότερα, σε σύγκριση με την Πορτογαλία και την Ισπανία, οι προκλήσεις στην Ελλάδα ήταν περισσότερες και πιο ιδιαίτερες, αναφέρει η Christine Lagarde, Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας του ανεξάρτητου τμήματος (ΙΕΟ) του Ταμείου για τα πρώτα προγράμματα διάσωσης στις τρεις χώρες.
Σύμφωνα με την ίδια, η Ελλάδα προχώρησε σε σημαντικές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, έχοντας απαράμιλλη διεθνή στήριξη.
Ωστόσο, η Ελλάδα επλήγη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι υπόλοιπες χώρες από καθυστερήσεις, λόγω των κατεστημένων συμφερόντων, των σημαντικών προβλημάτων υλοποίησης του προγράμματος και τις επαναλαμβανόμενες πολιτικές κρίσεις, υπογραμμίζει η Lagarde και προσθέτει πως οι συνοδευόμενες βαθιές κρίσεις εμπιστοσύνης -και τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια κρίσης φόβου ενός Grexit- οδήγησαν σε μία μεγαλύτερη του αναμενόμενου συρρίκνωση της παραγωγής.
Φυσικά, παραδέχεται η διευθύντρια του Ταμείου, κανένα από αυτά τα εμπόδια δεν είχαν προβλεφθεί και, με το πλεονέκτημα της ύστερης γνώσης, οι αρχικές εκτιμήσεις για την υλοποίηση του προγράμματος και την ανάπτυξη αποδείχτηκαν εξαιρετικά αισιόδοξες.
Εντούτοις, η Ελλάδα παρέμεινε μέλος της Ευρωζώνης -βασικός στόχος τόσο για τη χώρα, όσο και για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, καταλήγει η Chr. Lagarde.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης