Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών

Ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών
Υπέρ του σχεδίου, επί της αρχής, ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων
Ψηφίστηκε σήμερα 27/7 το σχέδιο νόμου που είχε προτείνει το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνικών, η οποία «κλέβει» από τα κρατικά ταμεία πολλά υπέρογκα ποσά κάθε χρόνο.
Ειδικότερα, η «τροποποίηση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα για την ενίσχυση της καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας καπνού και βιομηχανοποιημένων καπνών και την Ίδρυση Συντονιστικού Κέντρου για την Καταπολέμηση του Λαθρεμπορίου», υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, στο σύνολό του και κατ' άρθρον.
Υπέρ του σχεδίου, επί της αρχής, ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.
«Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ ενώ κατά τάχθηκε η Χρυσή Αυγή.
Στο πλαίσιο της ψηφοφορίας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, δήλωσε, αναφερόμενος στις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις:
«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι και θα κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί έναντι του ελληνικού λαού».
Στη συνέχεια, άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση γιατί «δεν πήρε απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχε θέσει σχετικά με τις θέσεις της για το άρθρο 40».
Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι «δεν ήταν δυνατόν να εμφανιστεί εφέτος ο συμπληρωματικός φόρος, επειδή δεν βρέθηκε αξιόπιστος τρόπος υπολογισμού των αξιών των αγροτεμαχίων και επειδή από την πιλοτική δοκιμή η οποία έγινε μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, διαπιστώθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών».
«Δεν είναι ένας φόρος που υπερασπιζόμαστε και θα επιδιώξουμε να τον αλλάξουμε με φόρο ακίνητης περιουσίας, πιο δίκαιο και πιο αναλογικό», κατέληξε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης