Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Σε πλήρη εφαρμογή ο εκλογικός νόμος από τον Σεπτέμβριο του 2016

Γ. Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Σε πλήρη εφαρμογή ο εκλογικός νόμος από τον Σεπτέμβριο του 2016
Απαντώντας σε ερώτηση για την «Μαρινόπουλος ΑΕ», ανέφερε πως «πιθανόν να εμφανιστεί και νέος επενδυτής για την εταιρεία»
Ο εκλογικός νόμος θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.
Ο κ. Σταθάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τις νέες προσκλήσεις ΕΣΠΑ 2014-2020 και για τον απολογισμό των τεσσάρων πρώτων προσκλήσεων, προανήγγειλε πως θα αξιολογηθούν οι 800 επενδύσεις που εκκρεμεί η χρηματοδότησή τους από τους παλαιούς επενδυτικούς νόμους:
«Προηγούνται στην αξιολόγηση οι συγχρηματοδοτούμενες επενδύσεις και τα εννέα νησιά που έχουν πληγεί, τα τελευταία χρόνια και θα ακολουθήσουν οι μεταποιητικές επενδύσεις, τα φωτοβολαϊκά κλπ».
Επίσης, υποστήριξες πως από τον Σεπτέμβριο του 2016 θα προκηρυχθούν τα τέσσερα πρώτα ειδικά καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου που αφορούν στον εξοπλισμό νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μία διαδικασία που είναι παρόμοια με του ΕΣΠΑ.
«Το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις και συμβάσεις παραχώρησης είναι προς ψήφιση από τη Βουλή και πλέον δημιουργείται ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο για το σύνολο του δημόσιου τομέα.
Τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει και το νομοθέτημα για την ταχεία αδειοδότηση των επιχειρησεων σε τέσσερις κλάδους για τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, ώστε να μπορεί να ιδρυθεί μία επιχείρηση σε μία μέρα και το νομοθέτημα για τις στρατηγικές επενδύσεις», δήλωσε.
Ο κ. Σταθάκης τόνισε πως ήδη το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το ΕΣΠΑ είναι πολύ έντονο, συμπληρώνοντας πως »το κλείσιμο της 1ης αξιολόγησης έχει δημιουργήσει αισιοδοξία και ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι σταθερός να κινηθεί η οικονομία προς την επιθυμητή κατεύθυνση».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην «Μαρινόπουλος ΑΕ», ο υπουργός ανέφερε.
«Θα υπάρξει θετική κατάληξη με τις τράπεζες, πιθανόν να εμφανιστεί και νέος επενδυτής για την εταιρεία.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, υπάρχουν περιθώρια και δυνατότητες».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης