Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φορολογική απλούστευση και άρση των διοικητικών εμποδίων ζητούν ΚΕΕ και ΕΣΕΕ

tags :
Φορολογική απλούστευση και άρση των διοικητικών εμποδίων ζητούν ΚΕΕ και ΕΣΕΕ
Οι δύο παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου σημείωσαν, ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που θέλουν και μπορούν να επενδύσουν, αρκεί να αρθούν τα εμπόδια.
Φορολογική απλούστευση και άρση των εμποδίων που σχετίζονται με τα διοικητικά βάρη των επιχειρήσεων ζήτησαν μιλώντας στο 2ο συνέδριο επιχειρηματικότητας ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης.
Στην ομιλία του ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι "επιχειρήσεις δυναμικές, επιχειρήσεις που αναπτύσσονται, επενδύουν και δημιουργούν θέσεις εργασίας μέσα στην κρίση, υπάρχουν", συμπληρώνοντας ότι "οι αντοχές και οι επιτυχίες τους είναι αποτέλεσμα υπερπροσπάθειας".
Όπως είπε "δεν μπορούμε να ζητάμε από τις επιχειρήσεις να παλεύουν επ' άπειρον κόντρα στο κύμα και να τις τιμωρούμε μάλιστα δια της φορολογίας, επειδή καταφέρνουν να μην βουλιάζουν".
Βασικές προϋποθέσεις για να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι κατά τον κ. Μίχαλο "η αλλαγή δημοσιονομικής πολιτικής, λιγότεροι φόροι, περισσότεροι πόροι για δημόσιες επενδύσεις, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και σοβαρή διακυβέρνηση", διαφορετικά όπως είπε "αντί για φυγή προς τα εμπρός, θα μιλάμε για φυγή προς τα έξω".
Από την πλευρά του ο κ. Κορκίδης τόνισε, ότι η φορολογική απλούστευση κρίνεται αναγκαία, όπως και η αναθεώρηση και ο ορισμός ενός συγκεκριμένου ΦΠΑ.
Το ίδιο σημαντικό όπως είπε, είναι να αρθούν τα εμπόδια, που σχετίζονται με τα διοικητικά βάρη των επιχειρήσεων και παράλληλα να εντοπιστούν τα εμπόδια στην εθνική νομοθεσία που κρατούν δέσμια την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και να αντιμετωπιστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης