Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis: Πολύ σοβαρό το πρόβλημα των NPLs στις ελληνικές τράπεζες - Η Ελλάδα το διαχειρίζεται

tags :
Dombrovskis: Πολύ σοβαρό το πρόβλημα των NPLs στις ελληνικές τράπεζες - Η Ελλάδα το διαχειρίζεται
Σημαντική η πρόοδος που καταγράφεται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν
Το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) είναι πολύ σοβαρό για τις ελληνικές τράπεζες, τόνισε σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η χώρα το διαχειρίζεται.
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες προβαίνει η Ελλάδα, υπό το πρόγραμμα διάσωσης, θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει, να ανακτήσει την οικονομική σταθερότητά της, αλλά και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των πολιτών.
Ωστόσο, επισήμανε ο Dombrovskis, η νομοθέτηση είναι απλώς ένα μέρος της δουλειάς που πρέπει να γίνει, καθώς ίση -ή και σημαντικότερη- αξία έχει η αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, κάτι για το οποίο υπόλογες και υπεύθυνες είναι οι εθνικές αρχές.
Ο ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει τεχνική υποστήριξη σε ορισμένες από τις βασικές μεταρρυθμίσεις, ιδίως αυτές που σχετίζονται με τα δημόσια έσοδα, τη διοίκηση, τη δικαιοσύνη, την αντι-διαφθορά, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις ιδιωτικοποιήσεις, την υγεία και την κεντρική διοίκηση.
Η επαλήθευση όλων των προαπαιτούμενων βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε ο Dombrovskis, ωστόσο τόνισε ότι ήδη διαπιστώνεται σημαντική πρόοδος προς την πλήρη ολοκλήρωση αυτών.
«Αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Όπως, άλλωστε, τόνισε η εκταμίευση της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ, καθώς θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποπληρώσει μια σειρά από χρέη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης