Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επίσπευση της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ φέρνουν οι τροπολογίες - Τον Οκτώβριο ο διαγωνισμός για τον στρατηγικό επενδυτή

tags :
Επίσπευση της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ φέρνουν οι τροπολογίες - Τον Οκτώβριο ο διαγωνισμός για τον στρατηγικό επενδυτή
Το ποσοστό της άμεση και έμμεσης συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο της ΑΔΜΗΕ ΑΕ δε θα υπολείπεται του 51%
Κατά ένα μήνα επισπεύδεται η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, με βάση τις τροπολογίες που κατέθεσε νωρίτερα απόψε, Τετάρτη 1 Ιουνίου, η κυβέρνηση στη Βουλή.
Ειδικότερα, ο διαγωνισμός για τον στρατηγικό επενδυτή θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο, αντί του Νοεμβρίου του 2016, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ορίζεται ότι άμεσα θα πρέπει να γίνουν οι τροποποιήσεις του καταστατικού, αλλά και η αύξηση των μελών του ΔΣ σε 9.
Επιπλέον, ορίζεται ότι εντός δύο εβδομάδων από την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για τον στρατηγικό επενδυτή του ΑΔΜΗΕ θα πρέπει διεθνής ανεξάρτητος εκτιμητής να γνωμοδοτήσει για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος και την αντικειμενικότητα της διαδικασίας.
Καθίσταται, ωστόσο, σαφές ότι το ποσοστό της άμεση και έμμεσης συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο της ΑΔΜΗΕ ΑΕ δε θα υπολείπεται του 51%.
Στις τροπολογίες ορίζεται ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμού, οι οποίοι θα εξειδικεύονται στον Κώδικα Συναλλαγών Δημοπρασιών Προθεσμιακών Προϊόντων Ηλεκτρικής Ενέργειας, αναπτύσσονται και εφαρμόζονται από τη ΡΑΕ και τον Λειτουργό της Αγοράς, προκειμένου να διασφαλίζεται ο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά ενέργειας.
Ακόμα, προβλέπεται η δυνατότητα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να ρυθμίζει, με απόφασή της, περιπτώσεις που υπερβαίνουν τους ετήσιους στόχους ανακατανομής των μεριδίων της ΔΕΗ ΑΕ και των εναλλακτικών παρόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης