Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χουλιαράκης: Ήδη ορατή βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην ελληνική οικονομία μετά το Eurogroup

Χουλιαράκης: Ήδη ορατή βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην ελληνική οικονομία μετά το Eurogroup
Μακροπρόθεσμα, το Eurogroup θεσμοθετησε «κόφτη» 15% του ΑΕΠ για τις ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος
Για αποκατάσταση της ισορροπίας, απομάκρυνση της αβεβαιότητας και ήδη ορατή βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην ελληνική οικονομία μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος οικονομικής διάσωσης της Ελλάδος, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο ίδιος ακούστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την έκβαση του προχθεσινού Eurogroup της Τρίτης 24/5, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι μακροπρόθεσμα το Eurogroup θεσμοθετησε «κόφτη» 15% του ΑΕΠ για τις ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος.
Ο Χουλιαράκης στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτό που ο ίδιος θεωρεί απομάκρυνση της αβεβαιότητας περί της αύξησης των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος.
«Η δυνατότητα πρωτογενούς πλεονάσματος +3% για πολλά χρόνια είναι ανέφικτη», παραδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι «υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν, όπως η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και τα κόκκινα δάνεια (NPLs) με εγγυήσεις του Δημοσίου».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη των χαμηλοεισοδηματιών, ανεξάρτητα του αν κατοικούν σε νησιά.
«Μέσα στο 2017 σχεδιάζουμε να βγούμε στις αγορές, καθώς πρέπει πρώτα να έχει αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα εμπιστοσύνης», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός, σε σχετική ερώτηση.
Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως «οι χώρες της Ευρώπης έχουν υψηλότερες χρηματοδοτικές ανάγκες από το 15% του ΑΕΠ που συμφωνήσαμε εμείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης