Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ ο Δημήτρης Τσαμάκης – «Πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην αγορά τηλεπικοινωνιών»

tags :
Νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ ο Δημήτρης Τσαμάκης – «Πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην αγορά τηλεπικοινωνιών»
Για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών πανελλήνιας εμβέλειας ο κ. Τσαμάκης τόνισε ότι δεν θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις δέκα
Το διορισμό του Δημήτρη Τσαμάκη στη θέση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Θεσμών, μετά από πρόταση του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη.
Ο κ. Τσαμάκης στις πρώτες δηλώσεις του από τη θέση του προέδρου της ΕΕΤΤ, τόνισε την ανάγκη να γίνουν μεγάλες επενδύσεις στην αγορά τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να εναρμονιστούμε με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ενώ υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής απόφασης για επιβολή ειδικού φόρου στο διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να γίνει αντιστάθμιση του μέτρου, όπως με την παροχή δωρεάν internet σε φοιτητές ή αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
Για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών πανελλήνιας εμβέλειας που μπορεί να αντέξει τεχνικά το σύστημα, ο κ. Τσαμάκης τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις δέκα.
Την ίδια ώρα, επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν τόσο οι Μάκης Βορίδης και Γιάννης Τραγάκης από τη Ν.Δ. όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, υπογραμμίζοντας ότι προσπαθεί να καταργήσει τις ανεξάρτητες αρχές και να υποβαθμίσει το ρόλο της ΕΕΤΤ, μεταφέροντας ουσιαστικές αρμοδιότητές τους στο υπουργείο Μεταφορών.
«Αυτό το καλαμπούρι να δίνονται αρμοδιότητες του κράτους σε δήθεν ανεξάρτητες, αλλά που είναι στην ουσία πλήρως εξαρτημένες αρχές, πρέπει να σταματήσει.
Όταν μεταβιβάζονται αρμοδιότητες στον υπουργό έχει και την ευθύνη ο υπουργός», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Σπιρτζής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης