Τελευταία Νέα
Οικονομία

Handelsblatt: Θετικός ο Schaeuble σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές

Handelsblatt: Θετικός ο Schaeuble σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές
Το β' εξάμηνο του 2017 αναμένεται να διεξαχθούν οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία
Θετικός σε ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, μετά τις εκλογές της Γερμανίας, εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Wolfgang Schaeuble, σύμφωνα με την έγκριτη οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Πιο συγκεκριμένα, η Handelsblatt επικαλείται εμπιστευτική επιστολή του γερμανού υπουργού προς την επιτροπή προϋπολογισμού, στην οποία ο Schaeuble εκφράζει την προθυμία του να επιτρέψει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σε πιο βιώσιμα επίπεδα, υποχωρώντας στις θελήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ως προϋπόθεση ο γερμανός υπουργός φέρεται να θέτει την πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων, εκ μέρους της Ελλάδας, κάτι που άλλωστε αποτελεί πάγια θέση των δανειστών της χώρας.
«Τα μέτρα [για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας] θα εξαρτηθούν από την πλήρη τήρηση του προγράμματος έως το 2018», φέρεται να έχει σημειώσει.
Σημειώνεται ότι οι γερμανικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν το β’ εξάμηνο του 2017, κάτι που μεταθέτει τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος το 2018.
Το «κέρδος» του Schaeuble, σε αυτή την περίπτωση, είναι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δε θα χρειαστεί να πάρει την κοινοβουλευτική έγκριση για ό,τι αποφασίσει, παρά μόνο το πράσινο φως από την επιτροπή προϋπολογισμού.
Η Γερμανία και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι επιθυμούν διακαώς να διασφαλίσουν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, τονίζει η Handelsblatt.
«Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι αναγκαία», τονίζεται στην επιστολή προς την επιτροπή προϋπολογισμού, με τον γερμανό υπουργό να υπόσχεται ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για τη διασφαλίσει.
Ευρωπαίοι διπλωμάτες εξέφραζαν σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου, την αισιοδοξία τους ότι θα βρεθεί λύση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης