Τελευταία Νέα
Οικονομία

MNI: Δύσκολη η πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup - Απαιτείται περισσότερος χρόνος

MNI: Δύσκολη η πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup - Απαιτείται περισσότερος χρόνος
Tο EWG θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη 12/5 για τις τεχνικές λεπτομέρειες της ελληνικής πρότασης
Την εκτίμηση ότι η πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup είναι από δύσκολη έως απίθανη εξέφρασε ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, στο γερμανικό πρακτορείο MNI.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την πηγή του MNI, η πολιτική συμφωνία στο σημερινό (9/5) Eurogroup θεωρείται δύσκολη, καθώς απαιτείται περισσότερος χρόνος για να αξιολογηθεί ο μηχανισμός αυτόματης περικοπής δαπανών που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.
Παράλληλα, το MNI αναφέρει ότι το Euro Working Group θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Μαΐου, θέτοντας στο επίκεντρο τις τεχνικές λεπτομέρειες της πρότασης.
Στο μεταξύ, ορισμένα ΜΜΕ απασχόλησε το γεγονός, ότι η Ελλάδα υπέβαλε στην ελληνική γλώσσα την πρότασή της στο Eurogroup για τον μηχανισμό αυτόματων δημοσιονομικών περικοπών σε περιπτώσεις υπερβάσεων.
Όπως σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, αυτό δεν αποτελεί πρωτοτυπία ή απόκλιση της ελληνικής αντιπροσωπείας, καθώς είθισται κάθε πρόταση που υποβάλλεται στο Eurogroup να έχει συνταχθεί στην εθνική γλώσσα της χώρας που την υποβάλλει, η οποία στη συνέχεια μεταφράζεται αυτόματα.
Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωσαν τον προγραμματισμό νέας σύγκλισης του Euro Working Group (EWG) εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, με ατζένα εφ όλης της ύλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης