Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis: Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων Ελλάδας - δανειστών τα προληπτικά μέτρα

tags :
Dombrovskis: Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων Ελλάδας - δανειστών τα προληπτικά μέτρα
Χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να επιτευχθεί πρόοδος στα μέτρα αυτά που ζητά το ΔΝΤ, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους δανειστές βρίσκονται τα προληπτικά μέτρα που ζήτησε το ΔΝΤ υποστήριξε, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις μετά από συνάντησή του με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Pier Carlo Padoan ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Valdis Dombrovskis.
Όπως σημείωσε οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα συνεχίζονται αλλά διευκρίνισε ότι στη συνάντηση που είχε με τον Padoan δεν συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα.
«Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα γενικότερα, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ξέρουμε ότι υπάρχει μία συμφωνία για το πώς θα προχωρήσουμε.
Θα χρησιμοποιηθούν οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως βασικό σενάριο και θα αποφασίσουμε μέτρα με τις ελληνικές αρχές ούτως ώστε η Ελλάδα να πετύχει τον μεσοπρόθεσμο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%.
Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων που αντιστοιχεί σε ποσοστό 3% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος.
Τουτέστιν, οριστικοποιούμε το συγκεκριμένο πακέτο και βρισκόμαστε στο συγκεκριμένο σημείο» τόνισε.
Και συνέχισε λέγοντας ότι η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά στα μέτρα εκτάκτου ανάγκης, τα οποία πρόκειται να εφαρμοστούν σε περίπτωση που ένα πιο απαισιόδοξο σενάριο εξελίξεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρει, ενδεχομένως, επιβεβαίωση.
«Όπως ξέρετε, έγιναν κάποιες συζητήσεις σχετικά με συνεδρίαση του Eurogroup την εβδομάδα αυτή, και πιο συγκεκριμένα σήμερα, ώστε να γίνουν συζητήσεις με στόχο κι άλλη πρόοδο, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συζητηθούν τούτα τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, όπως και η πλήρης συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα αυτό» κατέληξε.
Τέλος, όσον αφορά στην Ιταλία, όπως σημειώνει η ιταλική εφημερίδα Repubblica, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι η Ιταλία έχει κάνει πολλές προσπάθειες, περισσότερες από άλλους, όμως παραμένουν αρκετά ακόμη προς υλοποίηση.
Προσέθεσε, επίσης, ότι η Κομισιόν ακούει με προσοχή τις μεταρρυθμίσεις που η Ρώμη προτείνει τονίζοντας ότι παράλληλα είναι σημαντικό να συνεχίσει η Ιταλία την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων και να σεβαστεί τα χρονοδιαγράμματα και τους στόχους που έχουν τεθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης