Τελευταία Νέα
Οικονομία

Gualtieri: Mη αναγκαία η απαίτηση του ΔΝΤ για προληπτική ψήφιση μέτρων - Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση

Gualtieri: Mη αναγκαία η απαίτηση του ΔΝΤ για προληπτική ψήφιση μέτρων - Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση
Η ελληνική πρόταση για «μηχανισμό ασφαλείας» πληροί τα κριτήρια του Eurogroup τονίζει ο επικεφαλής της Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα
Η ΕΕ δεν αντέχει άλλη κρίση, η ελληνική αξιολόγηση πρέπει να κλείσει «μέσα στις επόμενες μέρες» υπογράμμισε μετά την ολοκλήρωση συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου η οποία παρακολουθεί την πορεία του ελληνικού προγράμματος ο πρόεδρός της Roberto Gualtieri.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Gualtieri εξέφρασε την έντονη ανησυχία της Ομάδας χαρακτηρίζοντας «ανευθυνότητα» την μη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός των επομένων ημερών κα τη σύγκληση του Eurogroup «μέσα στις επόμενες μέρες και όχι εβδομάδες». καθώς σημείωσε ότι η ΕΕ δεν αντέχει άλλη κρίση και θα ήταν μεγάλη ανευθυνότητα να προκληθεί κάτι τέτοιο.
Απευθύνοντας έκκληση προς «όλους τους θεσμούς να δράσουν υπεύθυνα» και να δείξουν «ηγετικές ικανότητες» σε αυτή τη «θεμελιώδη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη» ο Gualtieri έκανε ειδική αναφορά στη στάση του ΝΔ σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Μου είναι δύσκολο να καταλάβω το αίτημα του ΔΝΤ για επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα τα οποία θα πρέπει να νομοθετηθούν εκ των προτέρων» και συμπλήρωσε αναφερόμενος στην ελληνική πρόταση για «ένα μηχανισμό ασφαλείας», εκτίμησε ότι έχει «λογική βάση» και βοηθά να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.
Σημείωσε, δε, με νόημα ότι κατά τη γνώμη του η ελληνική πρόταση πληροί τα κριτήρια που έθεσε το Eurogroup.
«Ελπίζω πως όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα εργαστούν εποικοδομητικά στη βάση αυτής της πρότασης και θα ολοκληρώσουν σύντομα την αξιολόγηση», προσέθεσε ο Ιταλός σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής.
Συνεχίζοντας το σχόλιό του για το ΔΝΤ ο Roberto Gualtieri δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προβλέψεις του Ταμείου οι οποίες δεν επαληθεύτηκαν, αποδεικνύοντας, όπως είπε, ότι δεν έχει την «ικανότητα» να προβλέψει «σωστά» τα στοιχεία.
To γεγονός ότι τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι η ελληνική οικονομία πήγε καλύτερα από τις προβλέψεις θα πρέπει να αποτελεί επιχείρημα «κατά» της προληπτικής ψήφισης μέτρων, κατέληξε ο Roberto Gualtieri χαρακτηρίζοντας την πίεση για κάτι τέτοιο «παράλογη» και «μη αναγκαία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης