Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παύση μέχρι νεοτέρας στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών

Παύση μέχρι νεοτέρας στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών
Η παύση οφείλεται στην διαφωνία ως προς την νομική μορφή για το πακέτο προληπτικών μέτρων 3,6 δισ. ευρώ
Σε διακοπή των διαπραγματεύσεων οδήγησε το αδιέξοδο ως προς την νομική μορφή τα προληπτικά μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ καθώς οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να βρουν κοινό σημείο αναφοράς για την μορφή νέων παρεμβάσεων με τους δανειστές να επιμένουν στη σύνταξη νομοσχεδίου και όχι ενός προληπτικού μηχανισμού που επιθυμεί η κυβέρνηση. 
Αυτήν την ώρα το Κουαρτέτο ενημερώνει τα «μεγάλα αφεντικά» και Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους πάνω στο θέμα των συζητήσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ερωτηθείς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για το αν θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη είπε ότι οι ανακοινώσεις για το Eurogroup γίνονται από τον επικεφαλής τους θα γίνουν από τον Jeroen Dijsselbloem.
Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχωρώντας από το κεντρικό ξενοδοχείο:
«Μιλήσαμε για τον μηχανισμό δέσμευσης (για τα μέτρα των 3,6 δισ.), μας άκουσαν, άλλα ζήτησαν ένα time out για να κάνουν δικές τους συσκέψεις.»
Σημειώνεται ότι μετά από σχεδόν 3 ώρες συναντήσεων, οι επικεφαλής και τα μέλη των τεχνικών κλιμακίων του κουαρτέτου αποχώρησαν από την αίθουσα συσκέψεων για να μεταφερθούν σε άλλους χώρους του ξενοδοχείου, προφανώς για να συσκεφθούν, να ενημερώσουν και να λάβουν οδηγίες από τους προϊσταμένους τους.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η ελληνική «απάντησε όχι στη λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων, εμείς τα έχουμε απορρίψει», αλλά σε ερώτηση εαν επιμένει η πλευρά των δανειστών, απάντησε «θα δούμε».
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ξέρει αν η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί εντός της ημέρας ή αύριο Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 κάτι που χαρακτήρισε «πιθανότερο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης