Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έλληνας αξιωματούχος: Αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις, κινδυνεύουμε να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο

Έλληνας αξιωματούχος: Αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις, κινδυνεύουμε να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο
Η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική όσο το 2015 αλλά γίνεται ολοένα χειρότερη  σημειώνει Έλληνας αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters
«Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη αλλά δεν είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι» φέρεται να δηλώνει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ReutersΈλληνας αξιωματούχος ο οποίος, όμως, συμπληρώνει ότι όσο ο χρόνος περνά, τόσο περισσότερο η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί με την πλάτη στο τοίχο.
Εξαιτίας της καθυστέρησης στην αξιολόγηση που έχουν οδηγήσει σε «πάγωμα» της εκταμίευσης κεφαλαίων από τους διεθνείς πιστωτές, η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου αλλά και ασφαλιστικών ταμείων για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, σημειώνει το ρεπορτάζ.
Η κυβέρνηση, αναφέρεται, έχει χρησιμοποιήσει χονδρικά ποσά ύψους μεταξύ 9 και 10 δισ. ευρώ μέσω συμφωνιών επαναγοράς από πέρυσι, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν ανανεωθεί, αναφέρουν αξιωματούχοι στο Reuters.
«Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη αλλά δεν είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι» δηλώνει ένας Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο οποίος ζητά να τηρηθεί η ανωνυμία του. «Αλλά όσος περισσότερος χρόνος περνά χωρίς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μπορεί να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο» φέρεται να συμπηρώνει.
«Η ετήσια απόδοση για τα μετρητά αυτά ήταν 3,7% κατά μέσο όρο στο β΄ εξάμηνο του 2015 και η απόδοση κατά το α' εξάμηνο του 2016 είναι παρόμοια, καλύτερη απ' ότι θα κέρδιζαν οι φορείς από τις εμπορικές τράπεζες» αναφέρει δεύτερος αξιωματούχος, του οποίου η ακριβής ιδιότητα αλλά ούτε η εθνικότητα διευκρινίζεται, στο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης