Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πετρόπουλος (υφυπ. Εργασίας): Να βρεθεί τρόπος προστασίας του αγγελιόσημου - Να γίνει εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ

Πετρόπουλος (υφυπ. Εργασίας): Να βρεθεί τρόπος προστασίας του αγγελιόσημου - Να γίνει εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ
Δεν άλλαξα άποψη από το 2008 που ήμουν δικηγόρος των δημοσιογραφικών Ενώσεων υποστήριξε ο υπ. Εργασίας στη Βουλή απαντώντας στον Α. Γεωργιάδη
Το αγγελιόσημο θα πρέπει να διατηρηθεί ως εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ υποστήριξε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την κοινωνική ασφάλιση, Τάσος Πετρόπουλος.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος τον κατηγόρησε ότι ως δικηγόρος της Ένωσης Συντακτών -ΕΣΗΕΑ- είχε άλλες απόψεις από αυτές που τώρα υποστηρίζει από την θέση του υπουργού για το θέμα, δεδομένου ότι με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καταργείται ως «φόρος» με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα όλη η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι η θέση του δεν έχει διόλου αλλάξει.
Όπως είπε από το 2008 ως υποστήριζε ως νομικός σύμβουλος των Ενώσεων των δημοσιογράφων ότι το αγγελιόσημο θα πρέπει να διατηρηθεί ως εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ και όχι ως φόρος που κάποιοι καταβάλλουν.
Υποστήριξε ότι «οι κυβερνήσεις από το 2012 είχαν αποφασίσει την κατάργησή του πόρου», ο οποίος, όπως είπε, είχε θεσμοθετηθεί μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ως πηγή εσόδων για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΜΜΕ.
Συμπλήρωσε ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος προστασίας του αγγελιοσήμου με έναν τρόπο ασφαλή σαν εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά όχι ως φόρος που άλλοι καταβάλλουν.
Ο κ. Πετρόπουλος είπε επίσης ότι αύριο Τρίτη 26 Απριλίου 2016 θα γίνει τριμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των δημοσιογραφικών ενώσεων και των ενώσεων ιδιοκτητών για το θέμα αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης