Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μάρδας: Οι προτεραιότητες της οικονομικής διπλωματίας - Μπαράζ επιχειρηματικών αποστολών

Μάρδας: Οι προτεραιότητες της οικονομικής διπλωματίας - Μπαράζ επιχειρηματικών αποστολών
Στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 7-8 Ιουλίου το 1ου Διαβαλκανικό Συνέδριο στον κλάδο τροφίμων και ποτών - Θα επαναπροκηρυχθεί, έπειτα από 9 χρόνια, διαγωνισμού για 15 νέους υπαλλήλους του κλάδου ΟΕΥ
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Δράσεις Οικονομικής Διπλωματίας» πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 22 Απριλίου στην αίθουσα Κρανιδιώτη του Υπουργείου Εξωτερικών, παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και στελεχών του ΥΠΕΞ.
Κατά την ομιλία του ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, αναφέρθηκε στις δράσεις που αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ με στόχο την προώθηση των εξαγωγών και την προώθηση των επενδύσεων.
Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν 13 Μικτές Διυπουργικές Επιτροπές και 16 επιχειρηματικές αποστολές.
Ακόμη, προγραμματίζονται σειρά ομιλιών και παρουσιάσεων του υφυπουργού σε επενδυτικά funds, think-tanks και μεμονωμένους επενδυτές, ενώ από τον Οκτώβριο έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 100 συναντήσεις.
Παράλληλα, έχει προγραμματισθεί η διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 7-8 Ιουλίου του 1ου Διαβαλκανικού Συνεδρίου, στον κλάδο τροφίμων και ποτών.
Σχετικά με τις θεσμικές πτυχές της ανάπτυξης της οικονομικής διπλωματίας, ο κ. Μάρδας μίλησε για την αναδιάρθρωση των Γραφείων ΟΕΥ και το άνοιγμα Γραφείων σε νέες αγορές (Άπω Ανατολή, Χώρες του Κόλπου κλπ.), καθώς και για την επαναπροκήρυξη, έπειτα από 9 χρόνια, διαγωνισμού για 15 νέους υπαλλήλους του κλάδου ΟΕΥ.
Τέλος, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματικής πληροφόρησης, έγινε μνεία στην πρόσφατη ανάρτηση στην ιστοσελίδα AGORA των στοιχείων επικοινωνίας 7.000 αλλοδαπών εισαγωγέων ελληνικών προϊόντων 24 κλάδων από 40 χώρες και πληροφορίες για καταστήματα Delicatessen σε 70 χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης