Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μαξίμου: Πρώτα αξιολόγηση, μετά συζήτηση για το χρέος και μετά να εξεταστούν τυχόν αποκλίσεις από στόχους

Μαξίμου: Πρώτα αξιολόγηση, μετά συζήτηση για το χρέος και μετά να εξεταστούν τυχόν αποκλίσεις από στόχους

Εφικτός και ρεαλιστικός ο στόχος για συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μέχρι το Eurogroup στις 22/4
Να κλείσει η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μέχρι το Eurogroup της Παρασκευής 22 Απριλίου 2016, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος επιδιώκει η κυβέρνηση η οποία παράλληλα έχει ως στόχο οι συζητήσεις για τυχόν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους να γίνουν μετά το πέρας όλων αυτών των ενεργειών.
Εκτιμάται ότι ο στόχος αυτός είναι ρεαλιστικός και εφικτός δεδομένου ότι τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας είναι καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Οι πηγές αυτές σημειώνουν ότι το Staff Level Agreement, που θα τεθεί σε συζήτηση στο Eurogroup, θα ενσωματώνει τις ελληνικές προτάσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, καθώς στην πορεία των διαπραγματεύσεων δεν διατυπώθηκαν αντιρρήσεις στις προτάσεις της κυβέρνησης.
Στην παρούσα φάση αυτό που μπορεί να γίνει είναι η εφαρμογή της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου και μόνον αυτή, τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο, επιμένουν οι ίδιες πηγές.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, επικρίνουν το ΔΝΤ για τα εξής σημεία:
-Η συζήτηση για το τι θα γίνει εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του ΔΝΤ είναι στον αέρα διότι μέχρι σήμερα οι προβλέψεις του Ταμείου δεν επιβεβαιώθηκαν και άρα το πιθανότερο είναι το αυτό να επαναληφθεί για μια ακόμη φορά.
-τα στοιχεία της οικονομίας είναι καλύτερα από αυτά που αναμένονταν
-η κίνηση Draghi να συμπεριλάβει τις ελληνικές τράπεζες στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αναμένεται να δώσει ανάσα στον δανεισμό των τραπεζών και θα ενισχύσει την ρευστότητα της οικονομίας
-τα επόμενα 24ωρα δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Eurostat και αναμένεται και τα στοιχεία αυτά να αποτυπώνουν ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλύτερα από τις προβλέψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης