Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στο επίκεντρο του Eurogroup στις 22 Απριλίου

Η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στο επίκεντρο του Eurogroup στις 22 Απριλίου
Στο πλαίσιο του Eurogroup θα συζητηθούν, ακόμα, τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Η πορεία της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα βρεθεί, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Eurorgroup, την ερχόμενη Παρασκευή 22 Απριλίου, που θα διεξαχθεί στο Άμστερνταμ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η οποία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας, θα συζητηθεί η πορεία της αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που υλοποιεί η Ελλάδα.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν από τα θεσμικά όργανα και τις ελληνικές αρχές για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συζητήσεις, σχετικά με το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.
Στο πλαίσιο του Eurogroup θα συζητηθούν, ακόμα, τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, πως «μετά το διάλειμμα του Πάσχα (σ.σ. Πάσχα των καθολικών), οι απεσταλμένοι των θεσμών επέστρεψαν στην Αθήνα για να συνεχίσουν της συζητήσεις για την πρώτη αξιολόγηση με τις ελληνικές αρχές, με στόχο να ολοκληρωθούν αυτές το ταχύτερο δυνατό.
Το Eurogroup στις 7 Μαρτίου έλαβε υπόψιν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην ουσία ορισμένων καίριων ζητημάτων, ωστόσο εκτιμά ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε έναν αριθμό κρίσιμων τομέων προτού επιτευχθεί συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης