Τελευταία Νέα
Οικονομία

Handelsblatt: Καλά νέα για τη χώρα της κρίσης - Οριακή η συρρίκνωση (-0,3%) του ελληνικού ΑΕΠ το 2015

tags :
Handelsblatt: Καλά νέα για τη χώρα της κρίσης - Οριακή η συρρίκνωση (-0,3%) του ελληνικού ΑΕΠ το 2015
Κρίσιμη συνάντηση αύριο, Παρασκευή 15 Απριλίου, για το ελληνικό χρέος μεταξύ των Lagarde και Juncker
Θετικά τα νέα για τη χώρα της κρίσης, καθώς η οικονομία της συρρικνώθηκε μόνο οριακά (-0,3%) το 2015.
Την είδηση αυτή μεταδίδει αποκλειστικά η έγκριτη, γερμανική εφημερίδα “Handelsblatt”, επικαλούμενη πηγές από το περιβάλλον της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Handelsblatt επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία φαίνεται να ανέκαμψε με ρυθμούς πολύ ταχύτερους από ό,τι αναμενόταν, μετά τη βαθιά ύφεση στα μέσα του 2015.
Έτσι ως αποτέλεσμα η ύφεση για το σύνολο του 2015 περιορίστηκε στο -0,3%, σημειώνει η εφημερίδα.
Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για μια εξαιρετική βελτίωση από το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι διεθνείς εκτιμήσεις έκαναν λόγο για συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 2,7% το 2015.
Αυτές οι εκτιμήσεις ήταν και μία από τις αιτίες για τις οποίες η Ελλάδα έλαβε τον Ιούλιο πακέτο διάσωσης 86 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., το τρίτο τέτοιο πακέτο από το 2010.
Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, η Κομισιόν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί, στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου βοήθειας.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει ότι θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως το 2018, έναν στόχο που έχει, ωστόσο, χαρακτηριστεί ως «μη ρεαλιστικός» από το Δ.Ν.Τ., το οποίο ζητά από την Ε.Ε. να βοηθήσει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Το ενδεχόμενο νέου haircut του ελληνικού χρέους βρίσκει, ωστόσο, αντίθετους τόσο τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, όσο και κυβερνήσεις άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε..
Τέλος, σύμφωνα με άλλες πηγές, η Handelsblatt, αναφέρει ότι αύριο, Παρασκευή 15 Απριλίου, θα λάβει χώρα κρίσιμη συνάντηση για το ελληνικό χρέος στην Ουάσινγκτον.
Αυτή μεταξύ της Christine Lagarde και του Jean-Claude Juncker.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης