Τελευταία Νέα
Οικονομία

Sapin - Lew: Υπάρχει δρόμος μέχρι τη λύση για την Ελλάδα - Έγκαιρη συμφωνία για το ελληνικό χρέος ζητά ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

tags :
Sapin - Lew: Υπάρχει δρόμος μέχρι τη λύση για την Ελλάδα - Έγκαιρη συμφωνία για το ελληνικό χρέος ζητά ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin και ο αμερικανός ομόλογός του, Jack Lew δήλωσαν ότι "απομένει πολλή δουλειά για να λυθεί το ελληνικό ζήτημα"
Μετά την συνάντηση που είχε ο Hollande ο Γάλλος πρόεδρος με τον Αλέξη Τσίπρα τον έλληνα πρωθυπουργό στο Παρίσι, όπου η γαλλική πλευρά κατανοησε τις ελληνικές θέσεις αλλά δεν έγιναν δηλώσεις, πέραν του ότι ο Hollande δήλωσε "ότι θέλω να βοηθήσω την Ελλάδα και όχι τον Τσίπρα" και με την γνωστή θετική διάθεση των αμερικανών να κλείσει το ελληνικό ζήτημα....η δήλωση των υπουργών οικονομικών των ΗΠΑ και Γαλλίας προβληματίζει.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin και ο αμερικανός ομόλογός του, Jack Lew δήλωσαν ότι "απομένει πολλή δουλειά για να λυθεί το ελληνικό ζήτημα". 

Οι δύο αξιωματούχοι συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον, όπου βρίσκονται για την εαρινή σύνοδο ΔΝΤ - Παγκόσμιας Τράπεζας, στο περιθώριο της οποία αναμένονται σημαντικές συναντήσεις για το ζήτημα της ελληνικής αξιολόγησης και της ρύθμισης του χρέους, που αποτελεί το μεγάλο αγκάθι ανάμεσα σε Ε.Ε. και ΔΝΤ.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, δηλώνει χαρακτηριστικά:
«Υπάρχει ακόμα δρόμος να καλυφθεί μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ειδήσεων MNI, ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ αναγνώρισε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, το ΔΝΤ και η Ελλάδα πρέπει να δουλέψουν σκληρά το επόμενο διάστημα.
Επίσης τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να υπάρξει συμφωνία για μια ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εγκαίρως.
Sapin και Lew συζήτησαν επίσης για το ζήτημα της φοροδιαφυγής σε διεθνές επίπεδο.
Η δήλωση αυτή προβληματίζει καθώς επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει σοβαρό χάσμα μεταξύ των δανειστών για το ελληνικό ζήτημα, ενώ το θέμα του χρέους βρίσκεται στην κυριοελξία στον αέρα καθώς όπως αποκαλύπτεται....η Ελλάδα θα πάρει μια υποσχετική.
Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι η αξιολόγηση έχει κλείσει και απομένουν τυπικά θέματα....αλλά οι υπουργοί Οικονομικών ΗΠΑ και Γαλλίας διαψεύδουν αυτή την προσέγγιση, χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη για να κλείσει η αξιολόγηση.
Το κλίμα για την Ελλάδα είναι πολύ βαρύ.
Μετά το προσφυγικό όπου η Ελλάδα το χρησιμοποιεί για να ασκήσει πίεση και τις υποκλοπές όπου ευθέως η Lagarde του ΔΝΤ κατηγόρησε την Ελλάδα, για τις παρακολουθήσεις των στελεχών της....το κλίμα στην Ευρώπη έχει επιδεινωθεί για την Ελλάδα.
Δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΕ ήταν θετικά διακείμενη προς την Ελλάδα...αλλά μετά το ταξίδι της Lagarde στην Γερμανία όλα έχουν αλλάξει με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ ότι δεν υφίσταται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους.
Ταυτόχρονα και η ΕΚΤ έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ μιας αυστηρής δέσμης μέτρων που πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα, η ΕΚΤ τάχθηκε ανοικτά υπέρ του ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης