Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαπραγμάτευση όλα για όλα μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών θα ξεκινήσει στις 19:00

Διαπραγμάτευση όλα για όλα μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών θα ξεκινήσει στις 19:00
Η μάχη του Ευ. Τσακαλώτου για το αφορόλογητο 
Στις 19:00 θα ξεκινήσει η νέα διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, πριν εκείνοι αναχωρήσουν για την Ουάσινγκτον, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.
Θα είναι μία διαπραγμάτευση (όλα για όλα) για τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στη διάρκεια της οποίας θα δοθεί μάχη για το αφορολόγητο ποσό μισθών, συντάξεων, προκειμένου αυτό να μην πέσει κάτω από τα 9.100 ευρώ, όπως πιέζουν ασφυκτικά οι Θεσμοί.
Εκτός από το αφορολόγητο, μεγάλο αγκάθι αποτελούν και τα «κόκκινα» δάνεια, όπως επίσης και το ασφαλιστικό, με τους δανειστές να μην κάνουν βήμα πίσω από την πρότασή τους για νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Μάλιστα, στη χθεσινοβραδινή διαπραγμάτευση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, έφτασαν στο σημείο να προτείνουν την πλήρη «εξαφάνιση» των επικουρικών από τον χάρτη των ελληνικών συντάξεων, από τη στιγμή που η κυβέρνηση στυλώνει τα πόδια απέναντι σε ένα νέο κούρεμα των κύριων.
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα φορολογικά ζητήματα, δηλαδή οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους (καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, ΦΠΑ, κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση), αυτά έχουν κλείσει, όπως τόνισε χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον μεγαλύτερο βαθμό και ήδη, όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές έχει ξεκινήσει γραφή των σχετικών κειμένων της συμφωνίας.

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης