Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην Κίνα στρέφεται η Νιγηρία για να εξασφαλίσει δάνειο 11 δισ δολαρίων - Απέρριψε την ευρωπαϊκή αγορά

Στην Κίνα στρέφεται η Νιγηρία για να εξασφαλίσει δάνειο 11 δισ δολαρίων - Απέρριψε την ευρωπαϊκή αγορά
Η χώρα έχει ξεκινήσει συνομιλίες και με την Παγκόσμια Τράπεζα και την Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης για ένα δάνειο 3,5 δις δολαρίων 
Το ενδεχόμενο πώλησης ενός panda bond στην Κίνα εξετάζει η Νιγηρία σε μια προσπάθεια να χρηματοδοτήσει το τεράστιο έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό της ύψους 11 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τους Financial Times, που επικαλούνται δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών της χώρας Kemi Adeosun, «με την πώληση αυτού του ομολόγου στην Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και τη μετατροπή του σε γουάν θα επιφέρει το χαμηλότερο κόστος για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού μας».
Αρχικά η κυβέρνηση της Νιγηρίας αναζητούσε παρόμοιες «ευκαιρίες» και στην αγορά των ευρωομολόγων, αλλά στη συνέχεια στράφηκαν στο γουάν ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης ομολόγων panda.
Προτεραιότητα για τη Νιγηρία, είναι να δανειστεί χρήματα στο χαμηλότερο επιτόκιο καθώς αναζητά άμεσα 9 από τα 11 δις δολάρια και στην προκειμένη περίπτωση το γουάν, αποτελεί τη φθηνότερη λύση συγκριτικά με τα ευρωομόλογα.
Ο πρόεδρος της χώρας Muhammadu Buhari, πρόκειται να επισκεφθεί το Πεκίνο την ερχόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει  τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη από την Κίνα για την ανάπτυξη των υποδομών της στον τομέα της κατασκευής οδικών και σιδηροδρομικών αρτηριών και στους τομείς των αερομεταφορών, της ύδρευσης και της στέγασης.
Από τον περασμένο Ιανουάριο η χώρα έχει ξεκινήσει συνομιλίες με την Παγκόσμια Τράπεζα και την Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης σε μια προσπάθεια να λάβει δάνεια 3,5 δις δολαρίων για να καλύψει μέρος του ελλείμματος της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης