Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συμφωνία ως την Κυριακή 10/4 προανήγγειλε ο Τσακαλώτος, με δύο διαφορετικά κείμενα από ΔΝΤ και ΕΕ

Συμφωνία ως την Κυριακή 10/4 προανήγγειλε ο Τσακαλώτος, με δύο διαφορετικά κείμενα από ΔΝΤ και ΕΕ
Οι επικεφαλής των θεσμών άνοιξαν όλη τη βεντάλια των θεμάτων από το ασφαλιστικό και το φορολογικό μέχρι τα κόκκινα δάνεια
Σε μια καταρχήν συμφωνία με τους δανειστές προσβλέπει η κυβέρνηση μέχρι την Κυριακή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει και άμεση εκταμίευση της δόσης.
Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τους επικεφαλής των θεσμών η οποία ξεκίνησε στις 6.15 το απόγευμα της Τετάρτης 6 Απριλίου 2016.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το αργότερο μέχρι την Κυριακή το απόγευμα θα έχουν γραφτεί δύο κείμενα συμφωνίας τα οποία θα είναι διαφορετικό το ένα με την Κομισιόν και διαφορετικό το άλλο με το ΔΝΤ, τα οποία σκοπεύει να πάρει μαζί του ο κ. Τσακαλώτος και κατά τη συμμετοχή του στη εαρινή σύνοδο, ενώ αργότερα θα τα παρουσιάσει στην τελική τους μορφή στο Eurogroup της 22ας Απριλίου.
Σε αυτήν τη συνεδρίαση θα «κληρώσει» και για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ που ευελπιστεί να λάβει η Αθήνα η οποία όμως δεν αποκλείεται να είναι και πολύ μικρότερη εφόσον δεν υλοποιηθούν όλες οι μνημονιακές δεσμεύσεις.
Στη σημερινή διαπραγμάτευση οι επικεφαλής των θεσμών άνοιξαν όλη τη βεντάλια των θεμάτων από το ασφαλιστικό και το φορλογικό μέχρι και τα κόκκινα δάνεια.
Πολλά είναι τα σημεία για τα οποία υπάρχουν ακόμη διαφωνίες οι οποίες, όμως, και οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι μπορούν να ξεπεραστούν μέχρι την Κυριακή.

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης