Τελευταία Νέα
Οικονομία

Περιμένοντας το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή!

Περιμένοντας το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή!
Η νέα διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι σε ανοικτή γραμμή με το υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, για να έρθει η ώρα της πληρωμής για τα κερδοσκοπικά funds
Η γραφειοκρατία «σκοτώνει» όσους προσπαθούν να αλλάξουν κάτι στην κρατική μηχανή που αναζητά νέους πόρους χρηματοδότησης.
Στο επίκεντρο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που κάνει τα αδύνατα δυνατά να πληρώσουν τα κερδοσκοπικά funds που έπεσαν στην «παγίδα» και παραβίασαν την χρηματιστηριακή νομοθεσία, στο στάδιο της αγοράς ή της πώλησης μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αφού εντόπισαν τις παραβάσεις των διαχειριστών στη συνέχεια τους, έριξαν πρόστιμα όπως προέβλεπε η νομοθεσία.
Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι τα funds δεν έχουν ΑΦΜ για να πληρώσουν, όπως επανειλημμένα έχει αναφερθεί σε ρεπορτάζ του bankingnews.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έχει ανακοινώσει πρόστιμα σε funds που αφορούν περισσότερες από 80 υποθέσεις.
Το συνολικό ύψος των οικονομικών απαιτήσεων διαμορφώνεται σε 3,5 εκατ. ευρώ.
Η νέα διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι σε ανοικτή γραμμή με το υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, για να έρθει η ώρα της πληρωμής για τα κερδοσκοπικά funds.
Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που ορίσθηκαν να συνεργασθούν με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μας πληροφόρησαν ότι η δική τους η δουλειά ολοκληρώθηκε και ο συγκεκριμένος φάκελος έχει πάρει το δρόμο προς τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Ο νέος επικεφαλής της ΓΓΔΕ Γιώργος Πιτσιλής όμως δεν έχει ανταποκριθεί στο υπηρεσιακό αίτημα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι επόμενο και πιο σημαντικό θέμα που απασχολεί όλους τους εργαζόμενους είναι το πότε θα ανοίξει το TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Παρότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης είχε βάλει στόχο η κατάθεση των δηλώσεων να αρχίσει από το Φεβρουάριο, αυτό δεν κατέστη εφικτό διότι η Τρόικα καθυστέρησε να δώσει το «οκ» σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα έλυναν ορισμένα πρακτικά φορολογικά ζητήματα, όπως ποιος από τους δύο θα είναι υπόλογος στην εφορία με το σύμφωνο συμβίωσης και πως θα αντιμετωπίζονται φορολογικά οι άνεργοι που περιστασιακά έβρισκαν εργασία, ώστε να μη πληρώσουν φόρο από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους με συντελεστή 26%.
Τα νομικά φορολογικά θέματα λύθηκαν, αλλά ακόμη η ΓΓΔΕ να ανοίξει τις ηλεκτρονικές πύλες του συστήματος TAXIS.
Δηλαδή όλοι περιμένουν το νέο γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Πιτσιλή να γυρίσει το διακόπτη στον ΟΝ της φορολογικής κρατικής μηχανής.
Αυτοί που θα πληρώσουν δεν έχουν χρόνο εκτός από τους αρμόδιους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης