Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνεχίστηκε η επιδείνωση του μεταποιητικού κλάδου στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στις 49 μονάδες ο δείκτης PMI

Συνεχίστηκε η επιδείνωση του μεταποιητικού κλάδου στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στις 49 μονάδες ο δείκτης PMI
Καταγράφηκε περαιτέρω συρρίκνωση τόσο στις εισερχόμενες νέες παραγγελίες όσο και στα επίπεδα παραγωγής
Συνεχίστηκε η επιδείνωση του μεταποιητικού κλάδου στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, ως αποτέλεσμα της μείωσης τόσο της παραγωγής όσο και των εισερχομένων νέων εργασιών, όπως επισημαίνεται από τη Markit, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφωνέται στις 49 μονάδες.
Αν και είναι υψηλότερα έναντι των 48,4 μονάδων του Φεβρουαρίου, ωστόσο παραμένει κάτω των 50 μονάδων που καθορίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.
Οι εταιρείες εξακολούθησαν να μειώνουν τα επίπεδα των αποθεμάτων τους, συνδέοντας την υποχώρηση με την έλλειψη ζήτησης στην αγορά.
Παρ' όλα αυτά, το εργατικό δυναμικό αυξήθηκε ελαφρώς.
Οι τιμολογιακές πιέσεις παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς τόσο το κόστος εισροών όσο και οι τιμές εκροών μειώθηκαν.

el.jpg

Όπως αναφέρει ο οικονομολόγος της Markit, Samuel Agass, «τα στοιχεία της έρευνας του Μαρτίου υπέδειξαν περαιτέρω επιδείνωση των λειτουργικών συνθηκών του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα.
»Ωστόσο, η ύφεση εξασθένησε σημαντικά σε σύγκριση με τα χαμηλά επίπεδα που παρατηρήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, δεδομένου ότι η μέση τιμή του δείκτη PMI για το πρώτο τρίμηνο του 2016 ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το τέταρτο τρίμηνο του 2014.
»Παρ' όλα αυτά, παραμένοντας χαμηλότερα από το κρίσιμο σημείο μηδενικής μεταβολής των 50 μονάδων, ο δείκτης υποδεικνύει συρρίκνωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του 2016.
»Όπως παρατηρείται από τον Σεπτέμβριο του 2014, η ζήτηση για τα ελληνικά προϊόντα εξακολουθεί να περιορίζεται.
»Οι αδιεκπεραίωτες εργασίες μειώθηκαν περαιτέρω και η παραγωγή, η οποία αν και φαίνεται να σταθεροποιείται, παραμένει σε πλαίσια συρρίκνωσης.
»Το ενθαρρυντικό στοιχείο από τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας έγκειται στην αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στα εργοστάσια της Ελλάδας, παρότι η αύξηση αυτή ήταν πολύ μικρή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης