Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Μια έγκαιρη συμφωνία για το χρέος θα ανοίξει τον δρόμο για επενδύσεις

Τσακαλώτος: Μια έγκαιρη συμφωνία για το χρέος θα ανοίξει τον δρόμο για επενδύσεις
Ο χρόνος αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης - Για να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα είναι σημαντικό να δοθεί το πολιτικό σήμα από τους πιστωτές ότι η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα
Τη σημασία μίας έγκαιρης συμφωνίας για το χρέος όσον αφορά την πορεία των επενδύσεων, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι μια έγκαιρη συμφωνία για το χρέος ανοίγει τον δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, επικεντρώθηκε κυρίως στα ζητήματα τα οποία αφορούν τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Μεταξύ άλλων, οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος υπηρετεί τόσο τους βραχυπρόθεσμους όσο και τους μακροπρόθεσμους στόχους της κυβέρνησης, ενώ η αναδιοργάνωση των δημοσίων δαπανών σε βάθος δύο χρόνων αποτελεί γενικότερο κυβερνητικό στόχο.
Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι ο χρόνος αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης και τόνισε ότι για να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα είναι σημαντικό να δοθεί το πολιτικό σήμα από τους πιστωτές ότι η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα.
Και κατέληξε τονίζοντας ότι έτσι θα υπάρξουν λύσεις και σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης