Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σπεύδουν να πληρώσουν αντί να πάνε στη δικαιοσύνη για φοροδιαφυγή καταθέτες της λίστας Borjans

Σπεύδουν να πληρώσουν αντί να πάνε στη δικαιοσύνη για φοροδιαφυγή καταθέτες της λίστας Borjans
Ήδη 30 καταθέτες που κλήθηκαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς έχουν δηλώσει ότι θα προχωρήσουν σε συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις
Να πληρώσουν χρωστούμενα και αν χρειάζεται και πρόστιμα αντί να εμφανιστούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να δώσουν εξηγήσεις για τις μη δηλωμένες καταθέσεις τους στο εξωτερικό επιλέγουν οι περισσότεροι φορολογούμενοι των οποίων το όνομα συγκαταλέγεται στη λεγόμενη λίστα Borjans και έχουν κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς που εξετάζουν την υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρκετοί από τους καταθέτες στην UBS που περιλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα, άρχισαν να μφανίζονται στις δικαστικές αρχές, δηλώνοντας πως επιθυμούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες και να πληρώσουν τα ποσά που θα τους καταλογιστούν.
Ήδη 30 καταθέτες της UBS που έλαβαν κλήσεις από τους εισαγγελείς για να δώσουν εξηγήσεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δήλωσαν πως θα υποβάλουν συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις για τα ποσά που είχαν «βγάλει» στο εξωτερικό και θα πληρώσουν ώστε να μην προχωρήσει η ποινική διαδικασία σε βάρος τους.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει εκτίμηση για τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν μέσω αυτής της διαδικασίας καθώς οι Οικονομικοί Εισαγγελείς αναμένουν τα αποδεικτικά των πληρωμών που θα προσκομίσουν οι συγκεκριμένοι κληθέντες.
Πάντως, εφόσον πάρουν τα αποδεικτικά πληρωμών, οι δικογραφίες για τους συγκεκριμένους καταθέτες της UBS θα τεθούν στο αρχείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης