Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ηχηρό μήνυμα Dombrovskis: Η Ελλάδα να πετύχει τους στόχους του προγράμματος ασχέτως της προσφυγικής κρίσης

Ηχηρό μήνυμα Dombrovskis: Η Ελλάδα να πετύχει τους στόχους του προγράμματος ασχέτως της προσφυγικής κρίσης
Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει όντως σοβαρές προκλήσεις στο προσφυγικό και την στηρίζουμε σε αυτό σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Μετά τον W. Schaeuble, ήρθε η σειρά του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος προσαρμογής στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, οι ελληνικές αρχές οφείλουν να περάσουν τα μέτρα που απαιτούνται από τη συμφωνία με τους δανειστές για να «ξεκλειδώσει» το νέο πακέτο χρηματοδότησης, ασχέτως το πώς εξελίσσεται η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η οικονομική διάσωση της Ελλάδας είναι διαφορετικό πράγμα από τις ευρωπαϊκές προσπάθειες αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα και η κυβέρνηση στην Αθήνα πρέπει να παραμείνει σταθερή στις δεσμεύσεις της.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε την Ελλάδα να προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήματα στο συνταξιοδοτικό, στο φορολογικό αλλά κασι στις ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να δοθεί «πράσινο φδως» στην εκταμίευση της επόμενης δόσης βοήθειας.
«Αναγνωρίζουμε πως η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και της παρέχουμε βοήθεια στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αλλά όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, οι όροι του προγράμματος είναι συγκεκριμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dombrovskis, ενώ πρόσθεσε πως η Κομισιόν δεν έχει θέσει κάποιο deadline για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένονται στην Αθήνα πάλι στις 2 Απριλίου.
Ο Dombrovskis εκτιμά ότι τα αποθεματικά των ελληνικών τραπεζών εμφανίζουν μια «ταπεινή ανάκαμψη» και αντιμετωπίζονται κάπως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης